HIPÒCRITES! C’s ARA RECTIFICA I DIU QUE ELS MESTRES DE SANT ANDREU DE LAS BARCA NO VAN ADOCTRINAR

(JOEL CARRASCO)
El portaveu municipal de Ciutadans a Sant Andreu de la Barca, Xavier Pla, ha assegurat en una entrevista a La Barca ProducciĂł TV que els mestres de l’institut El Palau no van adoctrinar els alumnes. El representant de la formaciĂł taronja al municipi del Baix Llobregat, municipi que va ser el centre de tots els focus per un suposat cas d’adoctrinament, ha rectificat i ha assegurat que “no va haver-hi adoctrinament, va ser un malentès”.

Aquesta afirmaciĂł contradiu la lĂ­nia de Ciutadans davant els fets ocorreguts a l’institut de Sant Andreu de la Barca. De fet, qui llavors era el lĂ­der de la formaciĂł, Albert Rivera, va assenyalar i va compartir imatges dels professors del centre que van ser investigats desprĂŠs que un dels pares i la GuĂ rdia Civil denunciessin els docents a la Fiscalia. “Els mestres separatistes que assenyalaven pĂşblicament els fills de la GuĂ rdia Civil a Catalunya. La Fiscalia els investiga per delictes d’odi”, va apuntar Rivera acompanyant-ho de fotografies dels professors.
PUBLICIDAD

Ara, el portaveu municipal de Ciutadans ha assegurat que “adoctrinament en el centre no n’hi ha hagut” i que, pel context, “va haver-hi un malentès que per la situaciĂł es va magnificar”. Ha argumentat: “Va ser un problema puntual en un moment d’un context històric, no que hi haguĂŠs un cas d’adoctrinament total”.

El cas contra els docents finalment va ser arxivat, però el dany a la imatge dels professors i al centre no s’ha reparat per part d’aquells que els van assenyalar i van contribuir al linxament pĂşblic. Xavier Pla, l’actual portaveu de Ciutadans al municipi, ha argumentat que a El Palau “no hi va haver adoctrinament, com a tal” i que “tot va ser un malentès”. A mĂŠs ha sigut rotund, ja que el portaveu municipal ĂŠs exalumne del centre i ha afirmat: “AquĂ­, a Sant Andreu de la Barca, no hi ha hagut casos d’adoctrinament”. Cal recordar que Ciutadans al municipi del Baix Llobregat tĂŠ la regidoria d’Ensenyament des d’abans que esclatĂŠs el cas contra els nou docents de l’institut El Palau.

El pare que va iniciar el procĂŠs judicial contra els mestres va ser BartolomĂŠ Barba, coordinador a Catalunya de l’AssociaciĂł Espanyola de GuĂ rdies Civils, que amb l’ajuda d’altres va confeccionar els escrits de denĂşncia per uns suposats comportaments delictius dels professors contra els fills dels guĂ rdies civils que estudien al centre. Va decidir no presentar queixa al centre docent i va saltar directament a presentar denĂşncia per la via judicial.

El cas va comportar que una trentena de professors demanessin el trasllat a un altre centre el curs segĂźent. I entre els que ho van demanar, ho van fer vuit professors dels nou que van ser denunciats per la Fiscalia per “humiliar” alumnes fills de guĂ rdies civils desprĂŠs del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.
Contra l’escola catalana

Tot i això, Ciutadans no atura l’ofensiva contra el model educatiu de l’escola catalana. La formaciĂł taronja va registrar aquest dijous passat un escrit al defensor del poble en el qual demana instar el Govern a complir la sentència del Suprem que fixa un 25% de classes en castellĂ  a les escoles catalanes. TambĂŠ va denunciar una “campanya d’assetjament” contra les famĂ­lies que reclamen l’aplicaciĂł de la resoluciĂł judicial i, concretament, el cas d’un alumne de P5 en una escola de Canet de Mar.

A l’escrit, el partit reivindica que la sentència recorda que “el castellĂ  no pot deixar de ser llengua vehicular i d’aprenentatge en l’ensenyament. D’aquesta manera, encara que l’Estatut reconegui el dret a rebre l’ensenyament en catalĂ  i que aquesta sigui llengua vehicular en l’ensenyament (…), res permet que el castellĂ  no sigui objecte d’idèntic dret ni gaudi, amb la catalana, de la condiciĂł de llengua vehicular en l’ensenyament”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (12-XII-2021)

142 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: