HIP√íCRITES! C’s ARA RECTIFICA I DIU QUE ELS MESTRES DE SANT ANDREU DE LAS BARCA NO VAN ADOCTRINAR

(JOEL CARRASCO)
El portaveu municipal de Ciutadans a Sant Andreu de la Barca, Xavier Pla, ha assegurat en una entrevista a La Barca Producci√≥ TV que els mestres de l’institut El Palau no van adoctrinar els alumnes. El representant de la formaci√≥ taronja al municipi del Baix Llobregat, municipi que va ser el centre de tots els focus per un suposat cas d’adoctrinament, ha rectificat i ha assegurat que “no va haver-hi adoctrinament, va ser un malent√®s”.

Aquesta afirmaci√≥ contradiu la l√≠nia de Ciutadans davant els fets ocorreguts a l’institut de Sant Andreu de la Barca. De fet, qui llavors era el l√≠der de la formaci√≥, Albert Rivera, va assenyalar i va compartir imatges dels professors del centre que van ser investigats despr√©s que un dels pares i la Gu√†rdia Civil denunciessin els docents a la Fiscalia. “Els mestres separatistes que assenyalaven p√ļblicament els fills de la Gu√†rdia Civil a Catalunya. La Fiscalia els investiga per delictes d’odi”, va apuntar Rivera acompanyant-ho de fotografies dels professors.
PUBLICIDAD

Ara, el portaveu municipal de Ciutadans ha assegurat que “adoctrinament en el centre no n’hi ha hagut” i que, pel context, “va haver-hi un malent√®s que per la situaci√≥ es va magnificar”. Ha argumentat: “Va ser un problema puntual en un moment d’un context hist√≤ric, no que hi hagu√©s un cas d’adoctrinament total”.

El cas contra els docents finalment va ser arxivat, per√≤ el dany a la imatge dels professors i al centre no s’ha reparat per part d’aquells que els van assenyalar i van contribuir al linxament p√ļblic. Xavier Pla, l’actual portaveu de Ciutadans al municipi, ha argumentat que a El Palau “no hi va haver adoctrinament, com a tal” i que “tot va ser un malent√®s”. A m√©s ha sigut rotund, ja que el portaveu municipal √©s exalumne del centre i ha afirmat: “Aqu√≠, a Sant Andreu de la Barca, no hi ha hagut casos d’adoctrinament”. Cal recordar que Ciutadans al municipi del Baix Llobregat t√© la regidoria d’Ensenyament des d’abans que esclat√©s el cas contra els nou docents de l’institut El Palau.

El pare que va iniciar el proc√©s judicial contra els mestres va ser Bartolom√© Barba, coordinador a Catalunya de l’Associaci√≥ Espanyola de Gu√†rdies Civils, que amb l’ajuda d’altres va confeccionar els escrits de den√ļncia per uns suposats comportaments delictius dels professors contra els fills dels gu√†rdies civils que estudien al centre. Va decidir no presentar queixa al centre docent i va saltar directament a presentar den√ļncia per la via judicial.

El cas va comportar que una trentena de professors demanessin el trasllat a un altre centre el curs seg√ľent. I entre els que ho van demanar, ho van fer vuit professors dels nou que van ser denunciats per la Fiscalia per “humiliar” alumnes fills de gu√†rdies civils despr√©s del refer√®ndum de l’1 d’octubre de 2017.
Contra l’escola catalana

Tot i aix√≤, Ciutadans no atura l’ofensiva contra el model educatiu de l’escola catalana. La formaci√≥ taronja va registrar aquest dijous passat un escrit al defensor del poble en el qual demana instar el Govern a complir la sent√®ncia del Suprem que fixa un 25% de classes en castell√† a les escoles catalanes. Tamb√© va denunciar una “campanya d’assetjament” contra les fam√≠lies que reclamen l’aplicaci√≥ de la resoluci√≥ judicial i, concretament, el cas d’un alumne de P5 en una escola de Canet de Mar.

A l’escrit, el partit reivindica que la sent√®ncia recorda que “el castell√† no pot deixar de ser llengua vehicular i d’aprenentatge en l’ensenyament. D’aquesta manera, encara que l’Estatut reconegui el dret a rebre l’ensenyament en catal√† i que aquesta sigui llengua vehicular en l’ensenyament (…), res permet que el castell√† no sigui objecte d’id√®ntic dret ni gaudi, amb la catalana, de la condici√≥ de llengua vehicular en l’ensenyament”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (12-XII-2021)

68 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: