HISENDA AIXECA EL CONTROL FINANCER DE LA GENERALITAT A CAUSA DEL 155

Hisenda aixeca el control financer a la Generalitat
L’executiu valora positivament la decisió perquè considerava “discriminatori i injustificat” la supervisió extraordinària que saplicava des del 2015
La mesura forma part de l’acord d’ERC amb el govern espanyol pel seu suport als pressupostos
Ag̬ncies РBarcelona

El govern espanyol ha comunicat formalment a la Generalitat la retirada de la supervisió econòmica i financera extraordinària que l’Estat aplicava a Catalunya des del desembre de l’any 2015. La retirada de la supervisió forma part de l’acord d’ERC amb el govern espanyol per aprovar els pressupostos del 2021.

La Comissió Delegada del govern per a assumptes econòmics (CDGAE), depenent del ministeri d’Hisenda, ha informat de la decisió, que implica que ja no s’hagin de fer certificats de despesa per part de la Intervenció General. Tampoc caldrà oferir informació addicional sobre la comptabilitat de la Generalitat i del seu sector públic, classificada per programes pressupostaris.

Així ho ha anunciat en un comunicat el departament d’Economia, que ha valorat “positivament” la retirada d’aquesta supervisió addicional. El departament liderat per Pere Aragonès ha recordat que sempre ha considerat aquest control era “discriminatori i injustificat” i ha defensat que l’executiu ha fet “una gestió acurada, eficaç i eficient de les finances públiques”. Segons Economia, la supervisió específica per a Catalunya no se sustentava “en cap argument tècnic o econòmic”, sinó en raons de caire “polític i ideològic”.

La decisió d’aixecar la supervisió s’ha aprovat en una reunió d’Hisenda aquest divendres. Fonts d’Economia han indicat que el control financer addicional s’aixecarà a la pràctica els pròxims dies, ja que entrarà en vigor un cop es publiqui al BOE, previsiblement dissabte.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (11-12-2020)

403 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: