HISTÒRIC: “ALCARRÀS” DE CARLA SIMÓN,ÍNTEGRAMENT EN CATALÀ, GUANYA EL PRIMER ÓS D’OR CATALÀ AL FESTIVAL DE BERLÍN

La pel·lícula ‘Alcarràs’ de la directora catalana Carla Simón ha estat guardonada amb l’Ós d’Or a la setanta-dosena Berlinale, el Festival Internacional de Cinema de Berlín. Es tracta del primer film català que guanya el màxim guardó d’aquest festival, un dels més prestigiosos del món.

L’any 2017, la directora s’endugué el premi del festival a la millor opera prima per la pel·lícula ‘Estiu 1993’, que també fou guardonada amb el Gran Premi Generation Kplus. Enguany, ‘Alcarràs’ s’ha imposat a grans favorites com ara ‘Return to dust’, del director xinès Li Ruijun. El jurat de l’Ós d’Or està format per prestigioses personalitats del món del cinema, com ara M. Night Shaymalan, Karim Aïnouz, Saïd Ben Saïd o bé Anne Zohra Berrached.

‘Alcarràs’, rodada íntegrament en català, narra la història de l’última collita de fruita d’una família a una finca d’Alcarràs (Segrià) abans que els propietaris hi instal·lin plaques solars. Com en el cas d”Estiu 1993′, la història s’inspira en un episodi de la vida de Simón, la mare de la qual és originària del poble, que ha seguit en directe la cerimònia de lliurament del premi.

En el discurs d’acceptació del premi, Simón ha comminat la tasca del repartiment, “que mai havia actuat abans i ha dipositat el seu cor i la seva ànima en aquesta pel·lícula”. “Sense la meva proximitat a aquest món, mai hauria pogut narrar aquesta història“, ha afegit la directora, que ha dedicat el film a totes les “petites famílies d’agricultors que treballen terra cada dia per tal que les fruites puguin arribar als nostres plats”.

El repartiment del film està integrat exclusivament per actors no professionals de la plana de Lleida, reclutats per l’equip de producció en diverses festes majors del Segrià i el Pla d’Urgell. En total, unes nou mil persones van participar al procés de càsting de la pel·lícula, que s’estrenarà a la primavera a les sales del país.
Informa:VILAWEB.CAT (16-22-2022)

79 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: