HISTÒRICA REUNIÓ CORDIAL ENTRE ARAGONÈS I PUIGDEMONT

Els presidents Carles Puigdemont i Pere Aragonès s’han reunit per primera vegada a la Casa de la República. Aragonès ha explicat als mitjans que la visita a Waterloo és sobretot una demostració de respecte institucional, però també una mostra de continuïtat històrica de la Generalitat. “Ha estat una reunió de reconeixement mutu”, ha dit Puigdemont.

Aragonès ha explicat que la trobada és la primera de moltes entre ambdós presidents els mesos vinents per a valorar la situació política de Catalunya i l’estat espanyol. “Quan s’acabi la repressió, esperem que aquesta reunió es pugui fer al palau de la Generalitat”, ha afegit.

Arran d’una pregunta sobre el paper del Consell per la República en la legislatura, Aragonès s’ha remès a l’acord d’investidura que van signar ERC i JxCat. Puigdemont ha afegit que en la trobada han “xerrat de tot”, però ha destacat que ha estat “una reunió de caràcter institucional marcat” i no pas executiu.

Sobre els indults, Aragonès i Puigdemont han dit que no són una solució al conflicte entre Catalunya i l’estat espanyol. En aquest sentit, han reclamat que l’única manera de desllorigar la situació és l’amnistia per als presos i exiliats, i l’exercici del dret de l’autodeterminació.

Sobre l’acte que el president espanyol, Pedro Sánchez, farà dilluns al teatre del Liceu per a defensar els indults, Aragonès ha dit que no té constància d’haver rebut cap invitació del govern espanyol per a assistir-hi.
“Faci la pregunta a Pedro Sánchez”

Sobre un possible retorn a Catalunya, Puigdemont ha dit que l’estat espanyol és l’únic estat de la UE que es nega a acceptar la immunitat que el TGUE li ha retornat provisionalment. “Feu aquesta pregunta al president Pedro Sánchez”, ha contestat al periodista.
Informa:VILAWEB.CAT (18-6-2021)

253 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: