HISTÒRICS INDEPES, AMB PUIGDEMONT I EL CONSELL PER LA REPÚBLICA

Dissabte a l’Ateneu Barcelonès un grup d’històrics independentistes d’esquerres presentaran un manifest en què demanen que l’independentisme traci una estratègia conjunta al voltant de ‘la línia que menen Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i el Consell per la República’. Entre els signants hi ha Eudald Carbonell, Julià de Jòdar, Pep Riera, Blanca Serra, Carles Solà, Bernat Joan, Hèctor López Bofill, Jordi Pesarrodona i Pep Andreu, que avui ha estripat el carnet d’ERC.

Els signants diuen que ‘l’absència d’un full de ruta compartit per institucions, partits i entitats sobiranistes ha contribuït a aqueix atzucac’ i que la solució és una entesa que permeti d’arribar a la consecució d’un estat propi.

Asseguren que volen contribuir col·lectivament a la ‘conformació del projecte emergent d’alliberament nacional’ i defensen clarament la via impulsada per l’exili. ‘El president Carles Puigdemont simbolitza la persistència del compromís col·lectiu amb la causa de la independència, i el Consell per la República n’és l’expressió institucional embrionària. Però manca una entesa organitzativa que articuli i superi les actualment existents.’

Llegiu ací el manifest:

«Des de l’esquerra independentista, amb el president Puigdemont, Antoni Comín, Clara Ponsatí, i el Consell per la República

El procés independentista català, en l’etapa encetada l’any 2010, arriba al punt àlgid amb el referèndum d’autodeterminació del Primer d’Octubre del 2017, la legitimitat i validesa del qual és fonament imprescindible per a la seva culminació.

La repressió del poder estatal espanyol ha aconseguit que el conflicte en curs, provocat per la seva negativa a reconèixer el dret d’autodeterminació del poble català, entri en una fase d’estancament, fins i tot de possible retrocés cap a l’autonomisme.

L’absència d’un full de ruta compartit per institucions, partits i entitats sobiranistes ha contribuït a aqueix atzucac, que només pot ser superat per una entesa ideològicament transversal, susceptible d’aplegar la majoria social i política que identifica la catalanitat, la prosperitat, la llibertat i la millora de les condicions de vida i de treball amb la consecució d’un estat propi: la República Catalana.

El president Carles Puigdemont simbolitza la persistència del compromís col·lectiu amb la causa de la independència, i el Consell per la República n’és l’expressió institucional embrionària. Però manca una entesa organitzativa que articuli i superi les actualment existents, que projecti la seva acció unitària internacionalment i que impulsi el suport dels connacionals de la resta dels Països Catalans i dels demòcrates d’arreu Europa i el món, amb solidaritat mútua.

Els sotasignats, homes i dones amb trajectòries diverses, d’esquerres i independentistes, volem contribuir col·lectivament a la conformació del projecte emergent d’alliberament nacional que consolidi i complementi la línia d’actuació que menen Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i el Consell per la República.

Amb aquesta finalitat, convoquem una assemblea oberta a celebrar a Barcelona el 29 de març vinent.»
Informa:VILAWEB.CAT (19-2-2020)

209 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: