HO VAS SENTIR FELIPE ?

“Ho vas sentir, Felip? ”
( XEVI XIRGO – XXIRGO@ELPUNTAVUI.CAT )
“Vint-i-dos mili­ons de mas­ca­re­tes i 6.500 res­pi­ra­dors, es podrien com­prar amb la for­tuna del rei. Dels reis, vaja
No s√© si el rei Felip, Felip VI, n‚Äôest√† al cas. Se n‚Äôadona? Va sen¬≠tir la cas¬≠so¬≠lada de dime¬≠cres? La del mig¬≠dia va ser espec¬≠ta¬≠cu¬≠lar, per√≤ √©s que la del ves¬≠pre va ser eixor¬≠da¬≠dora. La del mat√≠, per recla¬≠mar que la for¬≠tuna que el seu pare t√© a Su√Įssa fruit de comis¬≠si¬≠ons il¬∑legals es dedi¬≠qui a la lluita con¬≠tra el coro¬≠na¬≠vi¬≠rus. He lle¬≠git en algun lloc que amb els 65 mili¬≠ons d‚Äôeuros d‚Äôaquest compte es podrien com¬≠prar 22 mili¬≠ons de mas¬≠ca¬≠re¬≠tes o 6.500 res¬≠pi¬≠ra¬≠dors. Es deia Brib√≥n, no, el iot del pare? (Ara no s√© per qu√® m‚Äôha pas¬≠sat pel cap, aix√≤.) I la del ves¬≠pre, per pro¬≠tes¬≠tar direc¬≠ta¬≠ment con¬≠tra Felip VI.

‚ÄúPer cor¬≠rupte i inso¬≠li¬≠dari amb la greu crisi sanit√†ria‚ÄĚ, deien. Va ser monu¬≠men¬≠tal. Arreu de Cata¬≠lu¬≠nya i, ai las, en alguns punts d‚ÄôEspa¬≠nya. I qu√® va fer ell? Sor¬≠tir a dir-nos que hem d‚Äôactuar ‚Äúamb res¬≠pon¬≠sa¬≠bi¬≠li¬≠tat‚ÄĚ i ‚Äúsen¬≠tit del deure‚ÄĚ. Ens aco¬≠llo¬≠nava? Ni una paraula, ni una, sobre l‚Äôesc√†ndol que afecta casa seva, la seva ins¬≠ti¬≠tuci√≥.
Ja ha girat full? I ens parla de ‚Äúsen¬≠tit del deure‚ÄĚ i ens demana ‚Äúdar ejem¬≠plo‚ÄĚ? Ell? Pot¬≠ser val m√©s aix√≠, i no pas que hagu√©s fet com el seu pare amb all√≤ de ‚ÄúLo siento mucho, me he equi¬≠vo¬≠cado, no vol¬≠ver√° a ocur¬≠rir‚ÄĚ. Se‚Äôn recor¬≠den? Aquest s√≠ que ens pre¬≠nia el p√®l. Vaig sen¬≠tir ahir amb m√©s calma el dis¬≠curs del rei ‚Äďdime¬≠cres a la mateixa hora tenia un com¬≠prom√≠s al balc√≥ de casa i no el vaig poder sen¬≠tir‚Äď i em sem¬≠bla paper mullat. No diu res.

Sem¬≠bla un ‚Äúcopia i enganxa‚ÄĚ del de Pedro S√°nchez. ‚ÄúJun¬≠tos‚ÄĚ, ‚Äúuni¬≠dos‚ÄĚ, ‚Äú√°nimos‚ÄĚ, ‚Äúel virus no nos ven¬≠cer√°‚ÄĚ… I ja est√†? Tanta para¬≠fern√†lia, tant d‚Äôanunci que la Corona sor¬≠tia a par¬≠lar-nos, i aix√≤ √©s tot? A mi em sem¬≠bla que Felip, Felip VI, ho sap, que el que ell repre¬≠senta t√© els dies, o els anys, tant se val, comp¬≠tats. I que per aix√≤ surt a posar-se al cap¬≠da¬≠vant quan a ell li sem¬≠bla que la cosa peri¬≠lla. Ho va fer el 3-O i hi ha tor¬≠nat ara. El que passa, Felip, √©s que el que importa no √©s aix√≤. El que importa s√≥n els altres 364 dies de l‚Äôany. Un dia a l‚Äôany no ser¬≠veix pas per gua¬≠nyar-se l‚Äôauto¬≠ri¬≠tat moral per¬≠duda. Ser¬≠veix per sor¬≠tir a les por¬≠ta¬≠des dels dia¬≠ris i als tele¬≠di¬≠a¬≠rios. I per rebre una esbron¬≠cada monu¬≠men¬≠tal. Per√≤ intu¬≠eixo que aix√≤, a hores d‚Äôara, ell ja ho sap.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (20-3-2020)

142 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: