HOMENATGE A COMPANYS: ” CAL ACONSEGUIR LA LLIBERTAT I LA JUSTÍCIA PER A CATALUNYA” ( ARAGONÈS )

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha carregat aquest divendres contra el Tribunal de Comptes, l’endemà que l’òrgan decidís rebutjar els avals presentats per l’Institut Català de Finances i quan fa 81 anys que l’Estat espanyol va afusellar el president Lluís Companys. En una compareixença des del Fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc, el cap del Govern ha assegurat que el Tribunal de Comptes està guiat “per la voluntat de venjança i de repressió” i que vol “arruïnar econòmicament” dissidents polítics pel sol fet d’haver participat en l’acció exterior de la Generalitat.

Aragonès ha afirmat que darrere aquesta actuació del Tribunal de Comptes hi ha el mateix “motiu de fons” que va dur el franquisme a matar el president Lluís Companys. “S’intenta acabar amb les institucions i veiem com avui se segueixen patint atacs d’aquells que volen que la nació catalana no pugui aspirar al màxim de llibertat”, ha afegit Aragonès, que ha dit que les noves víctimes del Tribunal de Comptes han estat “atacades pel sol fet” d’haver treballar a la Generalitat.

Així doncs, Aragonès ha celebrat que, tot i les persecucions fetes amb “criteris polítics i ideològics“, Catalunya sempre ha lluitat per tenir una “cadena història de continuïtat institucional”. Així mateix, ha volgut reivindicar la “màxima ambició nacional” que ha de tenir ara el país davant del “conflicte obert” que té amb Espanya. És per això que ha assegurat que el “millor homenatge” que se li pot fer al president Lluís Companys és aconseguir “la llibertat” i “la justícia” per a Catalunya.

El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions minuts després que el conseller d’Economia, Jaume Giró, també assegurés que el Tribunal de Comptes ha buscat “venjança” en rebutjar els avals de l’Institut Català de Finances. També ha dit que el Govern presentarà un recurs contra aquesta decisió “entre aquest divendres i dilluns”.
Informa:ELMON:CAT (15-X-2021)

135 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: