HONG KONG PREPARA PER SORPRESA LA SEVA ” VIA CATALANA “

El moviment prodemocr√†cia de Hong Kong no s’atura. Pel pr√≤xim divendres 23 d’agost, els manifestants que porten 11 setmanes consecutives sortint als carrers de la ciutat aut√≤noma per protestar contra el control del r√®gim xin√®s s’han convocat a formar la seva pr√≤pia “Via Catalana”, √©s a dir, una cadena humana.

La cadena humana, convocada per travessar Hong Kong de punta a punta i a les dues riberes de la ciutat seguir√† les tres principals l√≠nies de metro i est√† inspirada -igual que la que es va fer a Catalunya per la Diada del 2013- en la b√†ltica, la qual va travessar Est√≤nia, Let√≤nia i Litu√†nia per exigir la independ√®ncia de la Uni√≥ Sovi√®tica el 23 d’agost de 1989. Aix√≠ doncs, la cadena humana a Hong Kong retr√† homenatge al 30√® aniversari de la realitzada als pa√Įsos b√†ltics.

Alan
@CityLondonAlan
Replying to @joshuawongcf
Thirty years after 2 million people formed a 600km human chain, linking Estonia, Latvia & Lithuania, Hong Kongers are planning to recreate the Baltic Way this Friday night with the Hong Kong Way, totalling ~32km. Just one of the best projects ever ūüá≠ūüáį‚̧ԳŹ

La iniciativa ha estat ideada per un usuari en un popular xat online de Hong Kong. “Els pa√Įsos b√†ltics van ensenyar al m√≥n que estaven units. Els ciutadans de Hong Kong tamb√© estan units ara. Totes les nostres demandes han de ser ateses, especialment la principal: sufragi universal”, ha comentat aquest usuari de nom ‘Spring Worm’.

“El que √©s m√©s important √©s que atraurem l’atenci√≥ dels mitjans internacionals per ensenyar a la comunitat internacional la nostra determinaci√≥ i unitat per lluitar per la democr√†cia. Posarem Hong Kong al capdavant de l’agenda internacional, amb l’esperan√ßa de rebre m√©s suport internacional”, ha explicat.

Joshua Wong ťĽÉšĻčťčí
‚úĒ
@joshuawongcf
We’ll join hands tomorrow in the name of freedom, democracy, and for a better future for Hong Kong. Will you be there?

Aquest mateix diumenge, els manifestants ja van fer una demostració de força amb una massiva manifestació que va arribar als 1,7 milions de participants, segons van informar els mateixos organitzadors.

√ímnium s’ha fet ress√≤ de l’acci√≥ i ha donat suport als manifestants de Hong Kong a trav√©s d’un tuit. “La hist√≤ria ens mostra la millor manera de marcar la difer√®ncia: mobilitzaci√≥ pac√≠fica i c√≠vica. Donem total suport a la cadena humana prodemocr√†cia que tindr√† lloc a Hong Kong”, ha escrit l’entitat cultural.

Òmnium International
‚úĒ
@OmniumIntl
1989 – The Baltic Way
2013 – The Catalan Way
2019 – The Hongkonger Way

History shows us the best way to make the difference:
peaceful & civic mobilisation.

We fully support the pro-democracy human chain that will take place in Hong Kong:https://twitter.com/joshuawongcf/status/1164043907472097281 … @joshuawongcf

Joshua Wong ťĽÉšĻčťčí
‚úĒ
@joshuawongcf
We’ll join hands tomorrow in the name of freedom, democracy, and for a better future for Hong Kong. Will you be there?
Informa:ELNACIONAL.CAT (21-8-2019)

204 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: