HORMONAR BORBONS: NO ES POT CALMAR-LOS LA PICOR DE BAIXOS

“Hormonar Borbons”
S’ha de desconèixer la dinastia per voler calmar-los la picor de baixos
JOAN VALL CLARA
Com deia l‚Äô√†via Neus, la ci√®ncia avan√ßa que √©s una bar¬≠ba¬≠ri¬≠tat, per√≤ la ci√®ncia, segons qu√®, no ho pre¬≠ten¬≠dria. Si l‚Äôepi¬≠sodi ha exis¬≠tit √©s dels mili¬≠tars, que d‚Äôaquest pal ja por¬≠ten pen¬≠jada la lle¬≠genda urbana (o no) del sub¬≠mi¬≠nis¬≠tra¬≠ment de bro¬≠mur als sol¬≠dats de lleva. Ser√† veri¬≠tat o men¬≠tida, que a l‚Äôem√®rit li sub¬≠mi¬≠nis¬≠tra¬≠ven hor¬≠mo¬≠nes feme¬≠ni¬≠nes per esmor¬≠teir-li la picor de bai¬≠xos; per√≤ in√ļtil, ho era segur. Un acte de fe cega. Un exc√©s des¬≠co¬≠mu¬≠nal d‚Äôespe¬≠ran√ßa.

Un des¬≠co¬≠nei¬≠xe¬≠ment bru¬≠tal de la gen√®tica borb√≤nica. Una p√®rdua de temps. Una lluita impos¬≠si¬≠ble i desi¬≠gual con¬≠tra els ele¬≠ments des¬≠fer¬≠mats. S‚Äôha de tenir un gran des¬≠co¬≠nei¬≠xe¬≠ment de la fam√≠lia per voler cal¬≠mar-los la picor de bai¬≠xos. Com d‚Äôin√ļtils s‚Äôhavien de sen¬≠tir les hor¬≠mo¬≠nes davant de tanta mas¬≠cu¬≠li¬≠ni¬≠tat des¬≠fer¬≠mada! Nom√©s dues cites d‚ÄôEls Bor¬≠bons en pilo¬≠tes. La vida sexual i sen¬≠ti¬≠men¬≠tal de la dinas¬≠tia que regna des del segle XVIII, lli¬≠bre edi¬≠tat per aquest diari. La pri¬≠mera, del mes¬≠tre de peri¬≠o¬≠dis¬≠tes Indro Mon¬≠ta¬≠ne¬≠lli: ‚ÄúLa corona r√®gia no nom√©s √©s feta de bri¬≠llants i per¬≠les sin√≥ tamb√© de banyes.‚ÄĚ I la segona, del mateix Joan Car¬≠les: ‚ÄúJo soc hereu dels dis¬≠set reis de la meva fam√≠lia i pro¬≠ducte de la bar¬≠reja de les mil llets que la for¬≠men.‚ÄĚ

Cert que l‚Äôepi¬≠sodi genera pre¬≠gun¬≠tes. √Čs l‚Äô√ļnic hor¬≠mo¬≠nat? No neces¬≠si¬≠ten trac¬≠tar res tant com la picor de bai¬≠xos? I per la d√®ria dels quar¬≠tos l‚Äôhan trac¬≠tat d‚Äôalguna manera? I a Felip, Let√≠cia, Sofia, Cris¬≠tina o Elena, algun trac¬≠ta¬≠ment hor¬≠mo¬≠nal? Per quina causa?
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (17-11-2020)

267 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: