HUGUET: “UNA ASSOCIACIÓ DE CONSUMIDORS CATALANS FARIA TREMOLAR L’ESTAT “

La fórmula Eines de País ha estat un èxit per a l’independentisme. Per això, i malgrat les diferències públiques que ha tingut Josep Huguet amb la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, l’exconseller la considera un model d’acció a seguir. De la mateixa manera, que s’ha obert la web de Consum Estratègic de la mateixa ANC.En aquesta línia, Huguet, una de les veus més escoltades al think tank d’ERC, la Fundació Josep Irla, demana “fer un pas més enllà” i crear estructures com la que ha guanyat la Cambra de Barcelona per fer “tremolar el règim i l’Estat”. Ua paosta que va apuntar a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada, i que ara concreta,

“Cal una associació de consumidors catalans que faci trontollar la casta de l’Estat”, explica Huguet en conversa amb el Món. La tesi d’Huguet s’incardina en un exemple efectiu i eficaç de l’anomenada estratègia de “no violència” que l’independentisme s’esgargamella en repetir. “La idea és aprofitar el capital associatiu de Catalunya per crear un sindicat de consumidors contra el capitalisme extractiu, del BOE i d’amiguets de l’Estat espanyol”, argüeix l’exconseller.

“Si l’independentisme pot mobilitzar dos milions de persones, amb aquest moviment estratègic, en podria bellugar fins a tres milions i unir a la causa a ciutadans encara no prou atrets pel sobiranisme”, comenta. “Hi ha consciència no només en qüestions independentistes, també hi ha més implicació vers el canvi climàtic o l’escàndol de les entitats financeres espanyoles”, detalla.

Per l’exconseller, l’associació no hauria de nèixer de cap entitat política com l’ANC sinó més aviat com un moviment ciutadà compromès sense polititzar. “Es podria emmirallar en les associacions del nord d’Europa i copiar les seves pràctiques de denúncia i pressió”, relata Huguet qui va ser el responsable de crear l’Agència Catalana de Consum quan era conseller. “Catalunya pot fer tremolar l’Estat i plantejar estratègies concretes d’acció civil com a consumidors”, destaca. “Hi ha camp per córrer i s’hi pot unir molta gent”, subratlla. “Amb aquesta eina, i amb una tria d’objectius massius i ben pensats, en el pitjor dels casos es podria fer trontollar la casta extractiva, és a dir, el règim; però en el millor dels casos fer trontollar l’Estat”, conclou.
Informa:ELMON.CAT (30-8-2019)

361 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: