HURRA ! AMNISTIA INTERNACIONAL DEMANA LA LLIBERTAT DELS JORDIS I CRITICA LA SENT√ąNCIA

Amnis¬≠tia Inter¬≠na¬≠ci¬≠o¬≠nal (AI) va anun¬≠ciar que faria p√ļbli¬≠ques l‚Äôinforme amb les con¬≠clu¬≠si¬≠ons sobre la sent√®ncia de l‚Äô1-O dimarts per√≤ la versi√≥ fran¬≠cesa del web de l‚Äôorga¬≠nit¬≠zaci√≥ a Su√Įssa les ha publi¬≠cat aquest diven¬≠dres a trav√©s d‚Äôun comu¬≠ni¬≠cat que ha reco¬≠llit Vilaweb i que ja no est√† pen¬≠jat.

En l‚Äôescrit, l‚Äôorga¬≠nit¬≠zaci√≥ denun¬≠cia que els drets a la lli¬≠ber¬≠tat d‚Äôexpressi√≥ i de reuni√≥ pac√≠fica estan amena√ßats a l‚ÄôEstat i cen¬≠tra les cr√≠tiques en la con¬≠demna a Jordi S√†nchez i Jordi Cui¬≠xart. Amnis¬≠tia con¬≠si¬≠dera que ‚Äútre¬≠pitja els seus drets a la lli¬≠ber¬≠tat d‚Äôexpressi√≥ i reuni√≥ pac√≠fica‚ÄĚ i en demana l‚Äôalli¬≠be¬≠ra¬≠ment ‚Äúimme¬≠diat‚ÄĚ. A m√©s, recri¬≠mina que la con¬≠demna es basa en una defi¬≠nici√≥ ‚Äúvaga‚ÄĚ del delicte de sedici√≥ del codi penal espa¬≠nyol i en una inter¬≠pre¬≠taci√≥ ‚Äúmassa gene¬≠ral i peri¬≠llosa‚ÄĚ.

Sobre els l√≠ders pol√≠tics inde¬≠pen¬≠den¬≠tis¬≠tes con¬≠dem¬≠nats, l‚Äôorga¬≠nit¬≠zaci√≥ diu que la ‚Äúimpre¬≠cisi√≥‚ÄĚ de la defi¬≠nici√≥ i la seva inter¬≠pre¬≠taci√≥ ‚Äú√†mplia posen en dubte les con¬≠dem¬≠nes per a la sedici√≥‚ÄĚ pro¬≠nun¬≠ci¬≠a¬≠des con¬≠tra ells.

L‚Äôorga¬≠nisme alerta que la deso¬≠bedi√®ncia civil ‚Äúpac√≠fica‚ÄĚ est√† ‚Äúpro¬≠te¬≠gida per la legis¬≠laci√≥ inter¬≠na¬≠ci¬≠o¬≠nal sobre drets humans‚ÄĚ i que una acu¬≠saci√≥ ‚Äúexces¬≠siva per fets de deso¬≠bedi√®ncia civil res¬≠trin¬≠geix inde¬≠gu¬≠da¬≠ment el dret a reuni√≥ pac√≠fica i viola el dret inter¬≠na¬≠ci¬≠o¬≠nal‚ÄĚ. Segons AI, la sen¬≠ten¬≠cia obre el cam√≠ perqu√® les auto¬≠ri¬≠tats esta¬≠blei¬≠xin un ‚Äúsos¬≠tre il¬∑legal‚ÄĚ en el nom¬≠bre de per¬≠so¬≠nes que poden exer¬≠cir el seu dret de mani¬≠fes¬≠tar-se pac√≠fica¬≠ment a la vegada. ‚ÄúUna mani¬≠fes¬≠taci√≥ no perd el seu car√†cter pac√≠fic perqu√® es come¬≠ten actes il¬∑legals o alguns mani¬≠fes¬≠tants uti¬≠lit¬≠zen la viol√®ncia‚ÄĚ, con¬≠clou.
Informa:ELPUNTAVUI:CAT (16-11-2019)

423 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: