HURRA! LA JUSTÍCIA BELGA DEIXA EN SUSPENS L’EURORDRE CONTRA PUIGDEMONT I COMÍN

La justícia belga ha decidit de deixar en suspens l’euroordre contra el president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín per la immunitat que tenen com a eurodiputats, segons que han confirmat a VilaWeb fonts de l’entorn de Puigdemont. Tots dos i el conseller Lluís Puig van comparèixer al tribunal de Brussel·les el 16 de desembre en la vista sobre la petició d’euroordre per part de la justícia espanyola i van demanar que la decisió s’ajornés fins a saber la posició del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la condició d’eurodiputat. Llavors el jutge va decidir d’unificar les tres causes i convocar una vista el 3 de febrer per a resoldre la qüestió, però, atès que s’ha reconegut la condició d’eurodiputats de Puigdemont i Comín, ha pres la decisió sense prendre’ls declaració. Qui sí que hi haurà d’anar és Puig, que no és eurodiputat.

El 20 de desembre, després de la sentència del TJUE, el Parlament Europeu els va acreditar com a eurodiputats, aconseguint la immunitat. Per a reprendre el procediment de l’euroordre caldrà que el jutge demani al Parlament Europeu l’aprovació d’un suplicatori que els retiri la immunitat. Mentrestant, la justícia belga ha deixat en suspens totes les mesures cautelars que havia dictat quan va tramitar aquesta euroordre, la tercera que cursa el jutge del Suprem Pablo Llarena, com ara la prohibició de sortir de territori belga.

El Consell per la República va anunciar la voluntat de fer un acte a Perpinyà amb la presència de Carles Puigdemont i Toni Comín. Avui la portaveu de Junts per Catalunya al congrés espanyol, Laura Borràs, ha dit que volen fer-lo aviat: ‘Podria ser al gener’, ha dit.

En un piulet, Puigdemont ha celebrat la decisió i ha demanat que, tal com ha fet la justícia belga, l’espanyola compleixi la sentència del TJUE que reconeix la immunitat d’Oriol Junqueras i l’alliberi.

Carles Puigdemont

@KRLS
Belgian justice recognizes our immunity and decides to suspend the arrest and extradition warrant! @toni_comin.
But now we are still waiting for the release of @junqueras, who has the same immunity as us. Spain must act in the same way as Belgium has done and respect the law

Informa:VILAWEB.CAT (2-1-2020)

234 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: