Es tracta de les eleccions més disputades a l’ens cameral, amb tres candidatures amb presidenciable –Enric Crous i José María Torres, Carles Tusquets i Ramon Masià-, la candidatura dels empresaris independentistes (Eines de País) sota el paraigües de l’ANC i la llista de les dones de Lideratge 50a50.

Uns resultats devastadors i inesperats que revolucionen del tot el mapa empresarial a Catalunya. Segons les xifres provisionals, de les 40 cadires escollides, 31 les han guanyat Eines de País, 5 per Crous&Torres, 3 per Carles Tusquets i 1 per Lideratge 50a50. Ramon Masià no ha tret cap epígraf, i Enric Crous tampoc no ha sortit per la cadira d’Interprofit a la que es presentava; Tusquets ha tret la seva per Trea Capital i dues més.

Entre els guanyadors, hi ha els noms de Joan Canadell, Mònica Roca, Joel Joan, Pere Barrios i Maria Català, entre molts d’altres. Si tot queda com demostren aquests resultats, fonts d’El Nacional apunten a Barrios i a Mònica Roca com a possibles presidents. Davant la victòria d’Eines de País, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha aparegut a la Llotja per celebrar-ho amb els guanyadors.

 

 El moment més insòlit ha estat quan el director general de la Cambra, Xavier Carbonell, ha sortit davant els periodistes i els candidats, aglomerats a la Casa de la Llotja des de feia més de tres hores, per dir que la Junta Electoral de Cambres (JEC) havia decidit finalment donar els resultats l’endemà. Al mateix moment, en alguns mitjans es filtraven els resultats finals que donaven la victòria incondicional a l’independentisme. La revolució a la Llotja ha estat desfermada.

El secretari general de la Cambra, Xavier Coronas, ha explicat que la decisió de la JEC ha estat perquè “els auditors han detectat 955 vots que s’han d’apartar de l’escrutini per acabar de verificar ja que són sospitosos”, però segons Coronas “no vol dir que hagi de tenir un impacte en els resultats”, JEC ha trobat indicis suficients com per veure que hi havia alguns vots que calia retirar de l’escrutini.

Segons la Cambra, la participació ha arribat als 17.224 vots a la Cambra barcelonina, un 1,7% més que a les darreres eleccions, cosa que ja és “un gran avenç”. En aquests, cal restar-hi els 955 vots dubtosos.

Amb tot, els resultats finals no se sabran fins el proper dilluns dia 13 de maig, quan la Junta Electoral es reunirà altra vegada per decidir què es fa amb aquests vots i sospesar els possibles recursos i impugnacions. De totes maneres, la victòria inaudita d’Eines de País és difícilment canviable. Amb 31 cadires, els independentistes tenen majoria absoluta per presidir la Cambra -i a més compten amb Joan Font, de Bonpreu, que va amb la candidatura d’Enric Crous però és també afí a Eines de País-.

D’aquesta manera, no caldran pactes: és un fet, l’independentisme dirigirà la Cambra. O no. Ara queden encara tres dies en què els candidats poden presentar recursos i impugnacions, però la victòria de l’independentisme és inapel·lable.

Informa:ELNACIONAL.CAT (9-5-2109)

N.de la R.

Es tracta d’una notícia molt important.L’independentisme s’ha d’apoderar de tots els centres de poder possibles a Catalunya. I qui pot dubtar que la Cambra de Comerç de Barcelona n’és un d’ells? Aquí el treball de l’ANC ha estat impecable. Un cop més la meva enhorabona i ara a…treballar de valent