HURRA! UN JUTJAT AVALA L’OBLIGACIÓ DE LES EMPRESES DE FACILITAR LA INFORMACIÓ CONTRACTUAL EN CATALÀ

Tal com ha informat Plataforma per la Llengua, l’associació, juntament amb Miquel Strubell, han guanyat el litigi contra Securitas Direct arran de la negativa de l’empresa de seguretat a facilitar al ciutadà un contracte en català. L’entitat ha acompanyat Strubell en el procés de demanda i, després d’un any, el poder judicial ha homologat l’acord extrajudicial segons el qual l’empresa es compromet a garantir els drets lingüístics del client.

És la primera vegada que un jutjat avala l’obligació de les empreses de facilitar la informació contractual en català, tal com estableix el Codi de consum de Catalunya.

El passat juliol de 2019, el senyor Strubell va voler contractar un servei d’alarma de l’empresa esmentada, la qual li va enviar en castellà el correu i el contracte per dur a terme el tràmit. El Client va respondre dient que volia rebre tota aquella informació contractual en català i, sorprenentment, l’empresa l’hi va tornar a enviar en castellà. Ell va insistir fins a tres vegades demanant la documentació en català, mirant de fer valer un dret que està protegit pel Codi de Consum de Catalunya.

Finalment l’empresa sueca d’alarmes va contestar el següent: «Estimado cliente: Con el fin de dar respuesta a su sol·licitud, necesitamos que nos escriba en inglés o en espanyol». Va ser llavors quan Strubell va decidir posar els fets en coneixement de Plataforma per la Llengua. El març del 2020 l’entitat va enviar una missiva a l’empresa en la qual advertia que el dret de rebre en català la documentació contractual i els documents que hi facin referència és en el Codi de Consum de Catalunya.
Informa:DBALEARS.CAT (16-IX-2021)

151 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: