I QUÈ, SENYOR RUFIÁN, SI CATALUNYA HA TINGUT CONVERSES AMB RÚSSIA ?

🔈 Editorial Ramon Serra. Editor de Ràdio Catalunya

L’independentisme es veu que és la causa de tots els mals de l’Univers. També podria ser culpable de la invasió d’Ucraïna per Rússia si hem de fer cas de la premsa madrilenya sempre atent a encolomar a l’independentisme català totes les desgràcies. El problema de tot això és quan polítics destacats d’aquí s’avenen al joc i no fan més que mal. Tal és el cas de Rufián, el portaveu d’ERC al Congrés de Madrid, l’home que any enrere parlava de les 155 monedes per retreure a Puigdemont no fer efectiva la independència. Ell i Tardà eren els grans portaveus independentistes. Tardà ja s’ha retirat, però Rufian continua fent de les seves, però ara en la línia autonomista i atacant Junts quan l’oportunitat s’ho val.

Ara s’ha ficat al mig del debat sobre les possibles converses que hi hagué a Catalunya abans de l’1-O del 1917 amb Rússia. De fet va ser Rússia qui va intentar entaular-ne per desestabilitzar Europa mentre que destacats membres del Govern ho van rebutjar perquè no interessaven aquesta mena de companyies. Tots recordarem que es va dir que Rússia ens volia enviar 10.000 homes per ajudar-nos a ser independents .Pures fantasies. Cert que alguns homes propers al president Puigdemont com Josep Luís Alay i ben situats amb països de l’est van aprofitar viatges a Rússia per parlar amb molta gent sobre el problema català. Res més normal, llevat que ara amb la invasió d’Ucraïna sembla com si Catalunya en fos culpable i hagués de penedir-se.

En aquestes Rufián, responent a les preguntes d’un periodista ultra, diu que aquests catalans que van anar a Moscou ” eran unos señoritos que se paseaban por Europa con la gente equivocada,porque durante un rato se creían James Bond”. I continua amb més menyspreus i afirma que l’ambient proper a Puigdemont no representa l’independentisme .Com es pot comprovar sempre s’aprenen coses noves. Aleshores, qui representa l’independentisme? Rufian?, la nova ERC?

Si Rufián fos un independentista com cal sabria que la roba bruta s’ha de rentar a casa.I no és la primera vegada que intenta ridiculitzar a Junts a Madrid com també a l’ANC.Aquesta vegada s’ha passat de frenada.

Tot amb tot, malgrat que les crítiques se centraran sobre aquest personatge tan curiós el fons de la qüestió és posar en dubte la capacitat de Catalunya per discutir amb qui vulgui el seu futur.I això era abans que del sàtrape Putin declarés la guerra a Ucraïna .Per tant no cal barrejar naps amb cols, perquè no té res a veure una cosa amb l’altra. Catalunya ha de seguir el seu camí i tal com deia Lord Palmerson “Anglaterra no té amics sinó interessos”. Vet aquí el quid de la qüestió. Al capdavall Catalunya no hauria pas fet una cosa punitiva en cap cas.No com altres que venen armes a dictadures sanguinàries i això pràcticament passa desaparcebut. Espanya és un dels països més importants en la producció d’armes. És això menys perillós que unes converses a Moscou? No, però que sabem que tot el que faci olor a independentisme és rebutjat a Espanya. És la llei del vencedors que sempre converteixen les víctimes en botxins.
Contrariament al que fan avui molt articulistes independentistes que acorralen Rufián però que els sembla incomprensible negociar amb Rússia—cal repetir mil vegades que abans de la invasió d’Ucraïna–
que nosaltres malgrat no tenir armes mortíferes tenim tot el dret de parlar i d’establir contactes amb qui més ens plagui. No s’hi val ara per la situació de Rússia bandejar uns possibles contactes anteriors.És més crec que Catalunya ja hauria d’haver obert una delegació exterior a Moscou fa temps.Naturalment no ara. I n’hem obrir allà on ens faci falta.
Faríem bé de no oblidar que el nostre enemic principal no és Rússia precisament,oi?

175 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: