IAN GIBSON HO RECONEIX.” EL FEIXISME ÉS A LES VENES DE MILIONS D’ESPANYOLS “

“El feixisme ĂŠs a les venes de milions d’espanyols”. AixĂ­ ho ha exposat l’hispanista i escriptor Ian Gibson a El Suplement de Catalunya RĂ dio aquest diumenge. L’escriptor, que ha publicat la novel¡la grĂ fica sobre la vida d’Antonio Machado Ligero de equipaje, ha parlat sobre l’Espanya de Machado i la del segle XXI.

Gibson ha exposat que a Machado no li agradaria gaire l’Espanya actual. “Ell prioritzava el diĂ leg, escoltar a l’altre…” i argumenta que “voldria que el paĂ­s estiguĂŠs mĂŠs tranquil i dialogant”. “No sĂłc politòleg ni veig a ningĂş però ĂŠs difĂ­cil amb el tema independentista i la crispaciĂł. Tot això ha provocat la pujada de Vox”.

I insisteix: “Machado posaria èmfasi amb el diĂ leg”. “Dialogar vol dir escoltar a l’altre i aprendre de l’altre”. “AquĂ­ (a Madrid) es crida molt. Tothom parla i ningĂş escolta. No sĂŠ si a Catalunya passa el mateix” i es pregunta: “Com dialogues amb algĂş si saps que no canviarĂ  mai?”.

“Veig que ningĂş parla de la repĂşblica espanyola. Crec que la repĂşblica federal espanyola seria possible però molt poca gent parla d’això”, comenta.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-12-2019)

261 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: