ICETA, AMB CERCAS: 25.000 MORTS SÓN MILLORS QUE L’AUTODETERMINACIÓ

El líder del PSC, Miquel Iceta, està rebent una allau de crítiques després de compartir, a través de Twitter, un article de Javier Cercas on expressa clarament que el fet que hi hagi milers de morts durant la pandèmia sempre serà millor que una autodeterminació de Catalunya. L’article, del diari unionista ‘El Periódico’, deixa clar que per l’escriptor, l’1-O l’afecta més que una pandèmia mundial i que ha provocat milers de morts i una crisi històrica a Espanya, fet que ha provocat el caos a les xarxes socials. Per acabar-ho d’adobar, el socialista Iceta comparteix l’article, senyal clara que comparteix l’ideari de Cercas.

Les reaccions no s’han fet esperar per part de periodistes, polítics i figures públiques de l’àmbit català: Antonio Baños ha dit a Iceta que “no te cap dret a ser dirigent polític”, mentre que Màrius Serra ha titllat el nacionalisme d’Iceta i Cercas com “de pàtria o mort”. Altres tuitaires simplement se’n fan creus de la falta d’humanitat d’Iceta per compartir aquestes barbaritats que voregen l’ultranacionalisme.

Digue’m què t’afecta més i et diré què valores més

a) 2020, la vida
b) 2017, la unitat d’Espanya

El vostre nacionalisme és de pàtria o mort. https://t.co/dLDMIw3GUX

— Màrius Serra (@mariusserra) May 3, 2020

– Ha compartit que és pitjor l’autodeterminació que 25.000 morts?
– Ha compartit que és pitjor l’autodeterminació que 25.000 morts.

Podreix-te en la teva misèria @miqueliceta. https://t.co/YKnk2qM3GR

— Joan Mangues (@jmangues) May 3, 2020

No tens cap dret a ser un dirigent polític

— Antonio Baños (@antoniobanos_) May 3, 2020

Per entendre com funcionen els linxaments ideològics a Espanya, agafeu aquestes declaracions de Javier Cercas (compartides per @miqueliceta) i poseu-les a la boca de qualsevol independentista. Ara imagineu-vos els comentaris dels espanyolistes (premsa inclosa). pic.twitter.com/jSGX2Piah0

PUIGDEMONT: “LA INQUIETUD DELS CORTESANS ”

El president exiliat i eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont, ha criticat aquest diumenge les declaracions a ‘El Periódico’ de l’escriptor Javier Cercas, que ha assegurat que malgrat que és “terrible”, la crisi de la covid-19 l’afecta “menys” que el referèndum de l’octubre del 2017. “Prefereixen els morts d’una pandèmia que no pas haver d’acceptar el resultat de l’exercici del dret a l’autodeterminació”, ha piulat Puigdemont. La diputada de JxCat Gemma Geis ha criticat que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, “faci difusió” de les paraules de Cercas a Twitter, i ha dit que si les afirmacions les hagués fet un escriptor independentista es reclamarien “totes les explicacions hagudes i per haver”.

Per la seva banda, la diputada Aurora Madaula ha titllat de “pornografia pura i banalització del mal” la tesi de l’entrevista de Cercas. A través d’un retuit a una piulada d’Iceta compartint l’article sobre l’escriptor, Madaula ha ironitzat que “tothom sap que votar en un referèndum és molt més greu que no pas que morin 10.000 persones en una pandèmia”. “Si jo fos ma mare, us diria pocavergonyes”, ha afirmat.

Carles Puigdemont

@KRLS
Patir més perquè Catalunya sigui independent que no pas perquè hi hagi milers de morts. Prefereixen els morts d’una pandèmia que no pas haver d’acceptar el resultat de l’exercici del dret a l’autodeterminació, reconegut a la carta de Nacions Unides. La inquietud dels cortesans

Informa:LAREPUBLICA.CAT (3-5-2020)

293 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: