ICETA, CARRIZOSA I COSCUBIELA, ELS BOTXINS DE LA MESA DEL PARLAMENT

“Els botxins de la mesa del parlament”
Iceta, Carrizosa i Coscubiela van ordir una trama per a torpedinar l’aprovació de les lleis de desconnexió que ha acabat al TSJC
(PERE MARTÍ )

Venjança. La justícia espanyola no es confina encara que el virus de la politització la converteixi en venjança. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha començat un judici contra els membres de la mesa del parlament la passada legislatura per haver permès el debat i l’aprovació de les lleis de desconnexió. Un judici per haver permès un debat no hauria de ser possible en una democràcia perquè el parlament és la seu de la sobirania popular, però com molt bé sap Carme Forcadell, que continua empresonada, això a Espanya encara és delicte. La justícia espanyola no tan sols no rectifica sinó que es referma en la seva politització i manté la causa general contra l’independentisme. En ple judici contra la mesa, el president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha dit que els tres desafiaments a què havia hagut de fer front la justícia espanyola eren la corrupció, el coronavirus i l’independentisme. Ha posat al mateix nivell l’independentisme que la pandèmia, quan probablement el virus que corromp Espanya és la manca de separació de poders i la politització de la justícia.

Empresonada Forcadell, ara toca a la resta de membres independentistes de la mesa passar pel banc dels acusats: Lluís Corominas, Ramona Barrufet, Lluís Guinó i Anna Simó. L’altre membre de la mesa, Joan Josep Nuet, serà jutjat pel Tribunal Suprem espanyol atesa la seva condició de diputat al congrés espanyol. Estan acusats de desobediència per haver permès un debat i en contra d’ells declararan els membres unionistes de la mesa David Pérez (PSC) i Javier Espejo Saavedra (Ciutadans). No és un fet anecdòtic. El PSC i Ciutadans van ser els impulsors d’un intent de sabotejar l’aprovació de les lleis, utilitzant les tècniques més barroeres del filibusterisme parlamentari, amb el suport del PP i de Catalunya Sí que es Pot, un artefacte polític encapçalat per l’entranyable duo que feien Lluís Rabell i Joan Coscubiela. En dues sessions maratonianes, Miquel Iceta, Carlos Carrizosa i Joan Coscubiela anaven coordinats per provar de rebentar el ple, forçant al màxim el reglament i interrompent sistemàticament el debat, amb atacs personals a Forcadell.

Tampoc van ajudar-hi gaire els serveis jurídics de la cambra, aleshores encapçalats pel lletrat major Antoni Bayona, que en cas de dubte sempre resolia a favor de l’unionisme. En aquell ple les diferències entre dreta i esquerra van quedar esborrades i Coscubiela va acabar ovacionat per Ciutadans i el PP pel seu paper extremadament agressiu contra l’independentisme. Un paper que va acabar trencant el grup parlamentari, amb Albano-Dante Fachin, Àngels Martínez i Joan Josep Nuet votant a favor de les lleis de desconnexió.

Al costat de Coscubiela es va quedar Jéssica Albiach, actual portaveu de Catalunya en Comú-Podem, que van exhibir el seu vot negatiu públicament per criminalitzar els diputats que votaven a favor. Al final se’n van sortir, perquè la justícia espanyola va processar la mesa que aquesta setmana és asseguda al banc dels acusats. Per això Albiach no ha participat en la comitiva d’autoritats, càrrecs electes i dirigents d’entitats que han acompanyat els membres de la mesa fins a la porta del TSJC, perquè la seva actuació va afavorir la repressió judicial que avui pateixen els càrrecs electes de la mesa. És aquesta equidistància exquisida dels comuns que, finalment, acaba fent el joc a la justícia espanyola en una setmana en què es torna a demostrar que l’ofensiva judicial contra l’independentisme està intacta. Aquesta setmana es jutja el parlamentarisme, el dret del parlament de debatre allò que els representants escollits per la ciutadania decideixen.

Informa:VILAWEB.CAT (23-7-2020)

307 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: