ICETA: “EL CATALÀ NOMÉS TÉ UN PERILL, QUE EL SEGRESTIN ELS INDEPENDENTISTES “

El secretari general del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que el català no es troba en perill a Catalunya. “Només té un perill: que el segrestin els independentistes”, ha afirmat Iceta, que ha retret que ara estigui “de moda” alertar sobre la situació del català. En canvi, sí que ha avisat que la llengua que requereix més atenció “és l’aranès”. Durant la clausura de l’escola d’estiu dels socialistes, Iceta ha afirmat que el seu partit sí que té cura de la llengua i ha explicat que “estimar el català no és que hi hagi menys castellà. “Que no ens enganyin”, ha acabat.

D’altra banda, Iceta també s’ha referit a la consulta que Podemos vol plantejar a la seva militància sobre la investidura de Pedro Sánchez i ha retret que “es voti sobre un acord que no se sap quin és”. “Hi ha afiliats que diuen que la consulta és una broma i no hi participaran”, ha avisat. En aquest sentit, el secretari general ha explicat que cal “garantir els mecanismes democràtics” i que el que no es pot fer és “referendar el que la direcció ja ha decidit”. Així, s’ha postulat a favor d’un govern “progressista” i ha avançat que els socialistes seguiran treballant en aquesta direcció. “No ens mourà ningú, no ens atraparan ni per falses polèmiques ni per desqualificacions”, ha sentenciat.

Iceta també ha parlat dels acords a municipis i Diputacions, amb el més recent a Barcelona, i ha assegurat que la seva formació està “en contra del sectarisme”. Així, ha explicat que poden tenir acords amb tothom perquè el seu objectiu és que hi hagi “un sol poble”. En aquest sentit, ha tret pit que a la seva formació “a acords no els guanya ningú”.
Informa:ELMON.CAT (13-7-2019)
N.de la R.
Cal reconèixer que Iceta sempre té bones sortides.Però també aplicant aquesta mateixa teoria podríem dir que el gran perill que té el castellà a Catalunya és que el segrestin el partit d’extrema dreta espanyola.O no? Pel que fa a l’aranès,completament d’acord. Però la culpa no la tenim els catalans.En cap altre territori l’aranès té la protecció que té a Catalunya.El problema són els espanyols que passen bones temporades a l’Aran o bé hi tenen cases o negocis. Si a Catalunya molts d’ells–no tots naturalment.tenen una actitut “fatxenda” pel que fa a la llengua dels colonitzats,imagineu-vos què passa amb l’aranès.Per tant, fora bo situar les coses dins del context per evitar demagògies innecessàries o bé mitges veritats.

348 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: