ICETA HO TÉ CLAR: RES DE REFERÈNDUM NI AMB 80% D’INDEPENDENTISTES

El primer secretari del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat a les eleccions del 14-F, Miquel Iceta, ha volgut minimitzar l’efecte d’un possible resultat que atorgui a l’independentisme un 50% dels vots o més. En una entrevista a El Mundo, el socialista ha considerat que creu que “no superaran” aquesta barrera, però a més ha posat en dubte que si passés tingués cap conseqüència. “Si ho aconsegueixen, què? Per saltar-se la llei, com si tenen el 80%”, ha etzibat. En aquest sentit, ha tornat a allunyar la possibilitat de pactar un tripartit amb ERC després del 14-F, en assegurar que no tancaran cap acord postelectoral “amb qui vulgui la independència o un referèndum d’independència”.

El socialista assegura en aquesta entrevista que l’independentisme té una “gran dificultat per saber què proposar, què oferir als seus després d’enganyar-los en 2017 amb una independència imminent”. “Ja no poden oferir-la de nou, ni un referèndum il·legal. Fins i tot Quim Torra els ha preguntat que faran si aconsegueixen més del 50% dels vots. No ho saben. No tenen full de ruta”, afirma Iceta, que al·lega que tot això és motiu suficient per pensar “es pot obtenir un resultat diferent al que indiquen els sondejos, que molts independentistes cansats de les motos que els han venut i la mala gestió de la Generalitat optin per canviar el rumb de Catalunya”.

En aquest sentit, el líder del PSC creu que aquest canvi no serà possible si el 14-F el seu partit “no obté un gran resultat”. Però també és conscient que no podria governar en solitari. És aquí on insisteix en marcar límits a les seves possibilitats d’acords per conformar un Govern, el lideri qui el lideri. “Nosaltres, amb qui vulgui la independència o un referèndum d’independència, no pactarem. I ERC diu que no pactarà amb ningú que no sigui independentista. Dit això, un resultat molt bo del PSC en les urnes obriria una dinàmica diferent en la política catalana. Volem pactar amb qui ens puguem posar d’acord per a la lluita contra la pandèmia, la reactivació econòmica, les polítiques socials, la concòrdia i l’acord entre catalans, el respecte a la llei i les institucions”, ha dit, tot demanant “tornar al catalanisme que defensava Ernest Lluch, que advocava perquè fos obert, integrador i majoritari”.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (29-11-2020)

223 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: