ICETA: ” SI ELS INDEPES SUPEREN EL 50% TINDRAN MÉS FORÇA PER NEGOCIAR “

“Si l’independentisme supera el 50% de vots tindrà més força per negociar un referèndum”. El líder del PSC, Miquel Iceta, ha admès que si els partits independentistes sumen majoria en vots significarà un “fet polític rellevant”. En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dijous al matí, Iceta ha advertit, però, que tenir més del 50% de vots no permet saltar-se les lleis. El primer secretari dels socialistes ha tornat a rebutjar una possible coalició amb Cs i PPC perquè “a vegades hi ha sumes que no sumen”. Iceta s’ha declarat “republicà” però ha rebutjat fer un referèndum a l’Estat, perquè la Constitució es va aprovar el 1978 amb un “alt nivell de consens”. “I no ho substituiria per un consens significativament menor”, ha argumentat.

Iceta ha dit que és “obvi” que “no ajuda” tenir líders independentistes empresonats: “Són part de les ferides que caldrà superar”. El dirigent del PSC, que no vol anar a visitar els presos mentre sigui primer secretari del partit, aposta per la reforma del codi penal com a “camí” per superar aquesta situació: “Porten tres anys a la presó, això no pot ser”.

Crida a “fer viva” la memòria de Companys i celebra la nova llei de memòria històrica
Per altra banda, Iceta ha cridat a “fer viva” la memòria del president Lluís Companys en el 80è aniversari del seu afusellament. “L’abjecte crim que va ser comès contra Companys no serà mai oblidat pels catalans”, ha garantit Iceta després de fer la tradicional ofrena a la tomba del president, al Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc. El líder dels socialistes catalans ha lamentat que Companys va ser un “president màrtir, objecte d’un judici farsa”. Ha dit, però, que enguany hi ha “un punt d’alegria” per la nova llei de memòria democràtica que prepara el govern espanyol: “Posarà punt i final a una de les reivindicacions dels que volem fer memòria de la república i els repressaliats”, ha afegit.

Informa:ELMON.CAT (15-10-2020)

224 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: