IKEA RECUPERA EL CATALÀ I INDIGNA LA PREMSA ESPANYOLISTA

Ja fa uns dies que l’empresa multinacional Ikea ha reincorporat el catal√† com a la seva p√†gina web despr√©s que molts usuaris i entitats, com Plataforma per la Llengua, denunciessin la situaci√≥. alhora, l’entitat per la llengua catalana tamb√© ha demanat a Ikea que ara podrien incloure el catal√† a l’embalatge dels seus productes i a l’atenci√≥ telef√≤nica.

Plataforma per la Llenguaūüéó
‚úĒ
@llenguacat
‚úÖ Despr√©s de les queixes d’usuaris i de la pr√≤pia @llenguacat, el web d’@IKEASpain ja incorpora la tria del catal√† des de les versions castellana i anglesa.

ūüďĘ Solucionat aquest greuge, continuem instant #IKEA a incloure el catal√† a l’etiquetatge i l’atenci√≥ telef√≤nica.

Ara b√©, aquest canvi en la p√†gina web de la multinacional sueca, no ha agradat a tothom, especialment a la premsa espanyolista, de fet la indignaci√≥ arriba fins al punt de criticar que el catal√† i el castell√† estiguin al mateix nivell dins la p√†gina web. Ara b√© sense explicar els motius pels quals el castell√† ha d’estar per sobre del catal√†.

Com es pot comprovar en aquestes captures de pantalla del portal de l’empresa, l’usuari pot canviar entre castell√†, catal√† i angl√®s amb un sol clic, no com fins ara que per arribar a tenir la web en catal√† havies de copiar una url espec√≠fica, fet que suposava una operaci√≥ molt m√©s llarga i pesada.

Segons un digital espanyol, Ikea ha “cedit a les pressions” per tornar a incloure el catal√† a internet, tot i que l’empresa sueca sempre s’ha distingit per ser una empresa especialment preocupada per la diversitat ling√ľ√≠stica d’all√† on hi t√© les seves botigues, i un bon exemple √©s que els r√®tols i el cat√†leg ja estan en catal√† i al mateix nivell que el castell√†.
Informa:ELNACIONAL.CAT (9-9-2019)

299 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: