IKEA RECUPERA EL CATALÀ I INDIGNA LA PREMSA ESPANYOLISTA

Ja fa uns dies que l’empresa multinacional Ikea ha reincorporat el català com a la seva pàgina web després que molts usuaris i entitats, com Plataforma per la Llengua, denunciessin la situació. alhora, l’entitat per la llengua catalana també ha demanat a Ikea que ara podrien incloure el català a l’embalatge dels seus productes i a l’atenció telefònica.

Plataforma per la Llengua🎗
✔
@llenguacat
✅ Després de les queixes d’usuaris i de la pròpia @llenguacat, el web d’@IKEASpain ja incorpora la tria del català des de les versions castellana i anglesa.

📢 Solucionat aquest greuge, continuem instant #IKEA a incloure el català a l’etiquetatge i l’atenció telefònica.

Ara bé, aquest canvi en la pàgina web de la multinacional sueca, no ha agradat a tothom, especialment a la premsa espanyolista, de fet la indignació arriba fins al punt de criticar que el català i el castellà estiguin al mateix nivell dins la pàgina web. Ara bé sense explicar els motius pels quals el castellà ha d’estar per sobre del català.

Com es pot comprovar en aquestes captures de pantalla del portal de l’empresa, l’usuari pot canviar entre castellà, català i anglès amb un sol clic, no com fins ara que per arribar a tenir la web en català havies de copiar una url específica, fet que suposava una operació molt més llarga i pesada.

Segons un digital espanyol, Ikea ha “cedit a les pressions” per tornar a incloure el català a internet, tot i que l’empresa sueca sempre s’ha distingit per ser una empresa especialment preocupada per la diversitat lingüística d’allà on hi té les seves botigues, i un bon exemple és que els rètols i el catàleg ja estan en català i al mateix nivell que el castellà.
Informa:ELNACIONAL.CAT (9-9-2019)

428 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: