IKEA RECUPERA EL CATALÀ I INDIGNA LA PREMSA ESPANYOLISTA

Ja fa uns dies que l’empresa multinacional Ikea ha reincorporat el catalĂ  com a la seva pĂ gina web desprĂŠs que molts usuaris i entitats, com Plataforma per la Llengua, denunciessin la situaciĂł. alhora, l’entitat per la llengua catalana tambĂŠ ha demanat a Ikea que ara podrien incloure el catalĂ  a l’embalatge dels seus productes i a l’atenciĂł telefònica.

Plataforma per la Llengua🎗
✔
@llenguacat
✅ DesprĂŠs de les queixes d’usuaris i de la pròpia @llenguacat, el web d’@IKEASpain ja incorpora la tria del catalĂ  des de les versions castellana i anglesa.

📢 Solucionat aquest greuge, continuem instant #IKEA a incloure el catalĂ  a l’etiquetatge i l’atenciĂł telefònica.

Ara bĂŠ, aquest canvi en la pĂ gina web de la multinacional sueca, no ha agradat a tothom, especialment a la premsa espanyolista, de fet la indignaciĂł arriba fins al punt de criticar que el catalĂ  i el castellĂ  estiguin al mateix nivell dins la pĂ gina web. Ara bĂŠ sense explicar els motius pels quals el castellĂ  ha d’estar per sobre del catalĂ .

Com es pot comprovar en aquestes captures de pantalla del portal de l’empresa, l’usuari pot canviar entre castellĂ , catalĂ  i anglès amb un sol clic, no com fins ara que per arribar a tenir la web en catalĂ  havies de copiar una url especĂ­fica, fet que suposava una operaciĂł molt mĂŠs llarga i pesada.

Segons un digital espanyol, Ikea ha “cedit a les pressions” per tornar a incloure el catalĂ  a internet, tot i que l’empresa sueca sempre s’ha distingit per ser una empresa especialment preocupada per la diversitat lingßística d’allĂ  on hi tĂŠ les seves botigues, i un bon exemple ĂŠs que els rètols i el catĂ leg ja estan en catalĂ  i al mateix nivell que el castellĂ .
Informa:ELNACIONAL.CAT (9-9-2019)

357 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: