ILLA ELS HA PRIORITZAT: ELS MILITARS, PRIMERS EN VACUNAR-SE

“Els militars, primer ”
( JOS√Č ANTICH )

Els ministeris de Sanitat i de Defensa ens deuen una explicaci√≥ de com √©s possible que el Cap d’Estat Major de la Defensa (Jemad), la c√ļpula militar, i un nombre indeterminat de militars d’alta graduaci√≥, saltant-se qualsevol tipus de cua establerta a l’efecte, hagin rebut ja la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus.

Encara que la situaci√≥ ha provocat l’en√®sima crisi de govern entre el PSOE i Podemos, que fins i tot ha arribat a demanar la dimissi√≥ del Jemad o el seu cessament per part de Pedro S√°nchez, la not√≠cia t√© tots els ingredients propis d’un esc√†ndol a mig cam√≠ entre un pa√≠s d’espavilats i un r√®gim de corrupci√≥ sist√®mica en un estat en crisi institucional i amb aroma de desintegraci√≥ territorial. La ministra de Defensa, Margarita Robles, atribolada, ha demanat un informe. √Čs una manera de guanyar temps i de l’estrat√®gia del qual era un aut√®ntic especialista Narc√≠s Serra, el seu antecessor fa ja molts anys, qui solia explicar que, en general, la gent estava molt interessada que s’obr√≠s una investigaci√≥ i que s’acabava tancant quan l’opini√≥ p√ļblica havia passat a interessar-se per un altre tema.

Doncs b√©, ara hem sabut que hi ha un pla de vacunaci√≥ de les Forces Armades i que el ministeri de Sanitat, aquest que encara dirigeix el candidat del PSC a la Generalitat, Salvador Illa, havia deixat un nombre de vacunes a banda de les que es reparteixen les Comunitats Aut√≤nomes per a aquest col¬∑lectiu. Estaria b√©, per cert, saber quantes m√©s situacions excepcionals hi ha per poder avaluar amb qu√® comptem i, si ens hem de posar vermells, fer-ho tots de cop ja que l’explicaci√≥ que globalment estan en primera l√≠nia t√© un ancoratge m√©s que discutible. En quina l√≠nia s√≥n llavors els transportistes, els conductors d’autobusos, els taxistes o el personal que at√©n en un hipermercat o en una botiga de queviures? Perqu√® cap d’ells no ha estat vacunat, ni s’ha tingut en compte la seva edat per passar als primers llocs de la cua de vacunaci√≥. Perqu√® tamb√© s’ha dit, en un intent d’esquivar la barrabassada comesa, que era per raons d’edat. Per√≤ si no s’estan posant les vacunes a persones de 80 i 90 anys perqu√® arriben amb comptagotes!

No hi ha m√©s explicaci√≥ que la d’una cosa tan hispana com la picaresca, de la qual s’han aprofitat consellers auton√≤mics, alcaldes, regidors i pol√≠tics diversos que s’han saltat per for√ßa el pla de vacunaci√≥. ¬ŅCom no ho havien de fer alguns militars encara que aix√≤ casi poc amb la intensa apologia dels valors que el mateix Jemad impartia des de l’inici de la pand√®mia des d’un faristol col¬∑locat a l’efecte a la sala de premsa del Palau de la Moncloa? Tot, amb aquell fam√≥s cartell darrere de tots ells que deia:”#este virus lo paramos entre todos” i es parlava de moral de vict√≤ria.

Caldr√† esperar a veure qu√® fan S√°nchez i Robles ja que el cessament del Jemad els competeix a ells. La Moncloa, mentre tant, calla i qui calla consent. Suposo que ara no estan per a aquests detalls tan nimis quan tenen entre mans, cada un dels que realment tenen pes a Madrid, un calculat paper en el segrest de les eleccions catalanes a veure si aquesta vegada s√≠ que l’unionisme derrota l’independentisme i no torna a passar com el 21 de desembre del 2017. A m√©s, fins i tot si no ens satisf√† alguna cosa o algun partit no queda com ens agradaria, tenim fins al 8 de febrer per a anular unes eleccions convocades per al dia 12. Aix√≤ no √©s tenir l’√†rbitre a favor, √©s una mica molt m√©s perill√≥s per a la pr√≤pia democr√†cia.

Per√≤ qu√® caram!, aix√≤ nom√©s sembla preocupar els independentistes. L’important √©s guanyar, encara que sigui manipulant el resultat amb una abstenci√≥ excepcional i la por a la societat d’anar a exercir el dret al vot davant el risc d’infectar-se als col¬∑legis electorals.
Informa:ELNACIONAL.CAT (23-1-2021)

206 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: