ILLA ELS HA PRIORITZAT: ELS MILITARS, PRIMERS EN VACUNAR-SE

“Els militars, primer ”
( JOSÉ ANTICH )

Els ministeris de Sanitat i de Defensa ens deuen una explicació de com és possible que el Cap d’Estat Major de la Defensa (Jemad), la cúpula militar, i un nombre indeterminat de militars d’alta graduació, saltant-se qualsevol tipus de cua establerta a l’efecte, hagin rebut ja la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus.

Encara que la situació ha provocat l’enèsima crisi de govern entre el PSOE i Podemos, que fins i tot ha arribat a demanar la dimissió del Jemad o el seu cessament per part de Pedro Sánchez, la notícia té tots els ingredients propis d’un escàndol a mig camí entre un país d’espavilats i un règim de corrupció sistèmica en un estat en crisi institucional i amb aroma de desintegració territorial. La ministra de Defensa, Margarita Robles, atribolada, ha demanat un informe. És una manera de guanyar temps i de l’estratègia del qual era un autèntic especialista Narcís Serra, el seu antecessor fa ja molts anys, qui solia explicar que, en general, la gent estava molt interessada que s’obrís una investigació i que s’acabava tancant quan l’opinió pública havia passat a interessar-se per un altre tema.

Doncs bé, ara hem sabut que hi ha un pla de vacunació de les Forces Armades i que el ministeri de Sanitat, aquest que encara dirigeix el candidat del PSC a la Generalitat, Salvador Illa, havia deixat un nombre de vacunes a banda de les que es reparteixen les Comunitats Autònomes per a aquest col·lectiu. Estaria bé, per cert, saber quantes més situacions excepcionals hi ha per poder avaluar amb què comptem i, si ens hem de posar vermells, fer-ho tots de cop ja que l’explicació que globalment estan en primera línia té un ancoratge més que discutible. En quina línia són llavors els transportistes, els conductors d’autobusos, els taxistes o el personal que atén en un hipermercat o en una botiga de queviures? Perquè cap d’ells no ha estat vacunat, ni s’ha tingut en compte la seva edat per passar als primers llocs de la cua de vacunació. Perquè també s’ha dit, en un intent d’esquivar la barrabassada comesa, que era per raons d’edat. Però si no s’estan posant les vacunes a persones de 80 i 90 anys perquè arriben amb comptagotes!

No hi ha més explicació que la d’una cosa tan hispana com la picaresca, de la qual s’han aprofitat consellers autonòmics, alcaldes, regidors i polítics diversos que s’han saltat per força el pla de vacunació. ¿Com no ho havien de fer alguns militars encara que això casi poc amb la intensa apologia dels valors que el mateix Jemad impartia des de l’inici de la pandèmia des d’un faristol col·locat a l’efecte a la sala de premsa del Palau de la Moncloa? Tot, amb aquell famós cartell darrere de tots ells que deia:”#este virus lo paramos entre todos” i es parlava de moral de victòria.

Caldrà esperar a veure què fan Sánchez i Robles ja que el cessament del Jemad els competeix a ells. La Moncloa, mentre tant, calla i qui calla consent. Suposo que ara no estan per a aquests detalls tan nimis quan tenen entre mans, cada un dels que realment tenen pes a Madrid, un calculat paper en el segrest de les eleccions catalanes a veure si aquesta vegada sí que l’unionisme derrota l’independentisme i no torna a passar com el 21 de desembre del 2017. A més, fins i tot si no ens satisfà alguna cosa o algun partit no queda com ens agradaria, tenim fins al 8 de febrer per a anular unes eleccions convocades per al dia 12. Això no és tenir l’àrbitre a favor, és una mica molt més perillós per a la pròpia democràcia.

Però què caram!, això només sembla preocupar els independentistes. L’important és guanyar, encara que sigui manipulant el resultat amb una abstenció excepcional i la por a la societat d’anar a exercir el dret al vot davant el risc d’infectar-se als col·legis electorals.
Informa:ELNACIONAL.CAT (23-1-2021)

286 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: