ILLA LLIURA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT 43 PROPOSTES DE TEMES CONCRETS

( JOAN ANTONI GUERRERO )

El líder de l’oposició, Salvador Illa, ha lliurat aquest dimecres al president del Govern, Pere Aragonès, un document amb 43 propostes d’acord en aspectes concrets organitzades en tres eixos per a la “generació de prosperitat compartida per tots els catalans, la millora de l’autogovern i un millor finançament per Catalunya”. Segons ha explicat Illa en sortir de la reunió amb el president, que ha durat gairebé dues hores, el líder socialista no ha explicitat el detall dels acords que proposa, però ha dit que són “punts concrets” que inclouen també, ha destacat, “un pacte per la defensa del català i la convivència lingüística a Catalunya, també en matèria de salut, finançament just i millora de l’autogovern”.

Sobre el model de finançament, Illa ha admès que és un àmbit que cal millorar i ha explicat que el PSC ha iniciat un procés de reflexió sobre l’assumpte. “És un tema que s’ha d’abordar, els problemes no se solucionen amb el temps si no s’aborden”, ha remarcat. Illa ha manifest que el debat sobre el finançament cal obrir-lo, però ha admès que és “complexe, aquí i a tot arreu, però el volem fer amb serenitat i sense presses”. A més, ha afegit Illa, “volem que estigui present a Catalunya: s’ha d’afrontar”.

El líder del PSC també ha lliurat a Aragonès el pla de treball del govern alternatiu socialista i un document per a la reflexió sobre el model de finançament, elaborat per la Fundació Rafael Campalans. Es tracta d’un document presentat avui, però que no recull la posició del PSC sobre la qüestió. “Ajudarà a fer una reflexió des de l’àmbit polític, un document que pot ajudar al debat”, ha comentat.

Illa ha dit que la llista de 43 propostes està oberta a les aportacions del Govern català. A banda, el líder del PSC ha dit que seria important que el president de la Generalitat participi de la propera conferència de presidents convocada pel president del govern espanyol, a la qual Aragonès ha dit que no assistirà.

El socialista també ha plantejat a Aragonès que obri “un diàleg entre catalans” i s’ha mostrat partidari de la taula de diàleg, però ha dit que ell no faria de mitjancer entre els dos governs. “El que faré és ajudar, estic a favor del diàleg, hi ha d’haver una convocatòria de la taula quan hi hagi temes madurs per ser abordats i resolts, tal i com es va acordar”, ah afegit Illa. El líder del PSC ha dit que no li inquieta que l’independentisme busqui alternatives si la taula de diàleg no dona resultats.
Informa:ELMON.CAT (16-2-2022)

63 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: