IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA: NI S’HA BLINDAT NI ES COMPLEIX

ERC ven fum amb la immersió lingüística: no s’ha blindat ni es compleix
La ‘Llei Celaá’ tan sols torna el català a la situació anterior a la LOMCE de Wert, però encara resta sense complir la Llei d’Immersió Lingüística

Amb la modificació de la LOMCE, també anomenada Llei Wert, cap a la LOMLOE, anomenada Llei Celaá, ERC s’ha atribuït una victòria confonent els catalans en esmentar que, arran d’aquesta esmena impulsada pel grup republicà, Unides Podem i el PSOE, presumptament ha quedat blindada la immersió lingüística a Catalunya. La realitat, però, dista molt d’aquesta fita que celebra ERC.

Què s’ha aprovat exactament?

A banda de les crítiques de JxCat, el mateix portaveu d’Unides Podem, Pablo Echenique, ha esmentat a Twitter que l’esmena tan sols torna a la situació anterior a la LOMCE de Wert, “res més”.

Per tant, no és que “blindi” en sí la immersió lingüística, malgrat que Echenique ho consideri una estratègia de “cohesió social”, sinó que torna al punt anterior al 2013.

La realitat a Catalunya

Amb una Llei d’Immersió Lingüística que segueix sense complir-se alhora que la Generalitat en descura d’altres per negligència com la Llei de Consum o la Llei del Cinema.
Informa:LASANTAESPINA.CAT (9-11-2020)

177 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: