IMPACTE ESTRATOSFÈRIC DEL TUIT EN CATALÀ DE PIQUÉ: EL MÉS COMPARTIT DEL DIA A TOT EL MÓN

Impacte estratosfèric del tuit en català de Gerard Piqué: el més compartit del dia a tot el món.
Gerard Piqué encimbella la llengua catalana a escala mundial en només 24 hores amb un tuit.
(JOAN ANTONI GUERRERO)

El tuit del jugador del Barça Gerard Piqué “Culers, us he de dir una cosa”, amb el vídeo on anuncia que deixarà el futbol s’ha convertit en el més compartit de les darreres 24 hores a escala global, segons confirmen les dades de la plataforma Trendsmap, que ofereix estadístiques sobre la xarxa social Twitter, tal com ha comprovat ElNacional. La piulada de Gerard Piqué, publicada a les 18.36 hores d’aquest dijous, havia estat compartida per més de 144.500 usuaris (tant en forma de retuit com de tuit amb cita), i havia rebut gairebé 600.000 m’agrada poques hores abans de complir-se les 24 hores des de la seva publicació.

Les dades de Trendsamp mostren un impacte global que ha fet possible que en les darreres hores un missatge en català s’hagi convertit en el més compartit entre els usuaris de la xarxa social. El vídeo de Piqué explicant la seva sortida del Barça i del futbol està fet en català i conté subtítols en dues llengües: castellà i anglès. El jugador del Barça l’ha fet córrer entre els 20,3 milions d’usuaris que el segueixen a Twitter i aquests han contribuït a convertir-lo en el missatge més compartit del dia en aquesta plataforma.

Tot i la fita assolida, Piqué queda lluny d’entrar al Top 30 dels tuits més repiulats, una estadística que existeix (actualitzada aquest novembre del 2022) i que actualment encapçala Yusaku Maezawa, un emprenedor milionari i col·leccionista d’art japonès, que el 5 de gener del 2019 es va convertir en la persona que ha aconseguit anar més lluny amb un sol tuit. L’estratègia? Anunciava la venda d’una de les seves empreses i un regal d’1 milió de iens en efectiu a 100 persones que li fessin follow a Twitter i RT del missatge.

En aquesta llista del Top 30 de tuits més retuitejats hi figura una ciutadà de l’estat espanyol, el youtuber malagueny El Rubius. Aquest influencer va obtenir 1,6 milions de retuits amb un missatge simple, “LIMONADA”, el 20 d’agost del 2016, situant-se en novena posició en el rànquing, per davant de Barack Obama, en el número 10. L’expresident dels EUA va piular el 12 d’agost del 2017 “No one is born haiting another person because of the color of skin or his background or his religion…”. Per la seva banda, la bosyband sud-coreana BTS ha fet 19 tuits que figuren a la llista del Top 30 més repiulat a Twitter.

Informa:ELNACIONAL.CAT (4-XI-2022)

106 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: