IMPUTEN 5 POLICIES PER AGREDIR UN HOME QUE VA PATIR UN ATAC DE COR L’1-O

Sis policies nacionals imputats per l’agressi√≥ a un ve√≠ de Lleida, Enric Sirvent, que va patir un atac de cor despr√©s de rebre cops de porra mentre anava a votar pel refer√®ndum de l’1 d’octubre. L’Audi√®ncia de Lleida ha ordenat que declarin com a investigats cinc agents m√©s de la policia espanyola, que ja se sumen a un altre anterior, presents en les c√†rregues al col¬∑legi electoral de la Mariola, tal com ha avan√ßat el diari Segre. Segons ha explicat l’advocada de la fam√≠lia de la v√≠ctima, Anna Llaurad√≥, a l’ACN, l’Audi√®ncia ha rebutjat els recursos presentats per la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat que pretenien evitar aquestes declaracions.

Est√† pendent que el jutjat d’instrucci√≥ 4 de Lleida citi tots cinc a declarar. De moment, dimecres declarar√† el sis√® policia investigat, a qui la v√≠ctima, Enric Sirvent, va identificar com l’autor d’haver-li propinat diverses puntades de peu. En total hi ha sis policies investigats per l’agressi√≥ a Enric Sirvent, que mentre el reanimaven, la policia va seguir carregant i van dificultar l’acc√©s a l’ambul√†ncia. Sirvent va morir l’abril d’aquest 2020 a causa del coronavirus. Sirvent va declarar en fase d’instrucci√≥ dimecres 20 de febrer de 2019 pels fets de l’1-O i va recon√®ixer dos dels agents que el van agredir.
ELE
Un dels policies declarar√† aquest dimecres a les 11 del mat√≠. El centre c√≠vic de la Mariola va ser un dels centres de votaci√≥ on es van produir c√†rregues policials l’1-O i va ser on Sirvent va patir un atac de cor i va haver de ser traslladat a l’hospital. La v√≠ctima va patir trencament de costelles, contusions i hematomes diversos. Els advocats de la fam√≠lia de la v√≠ctima acusen els policies de lesions i d’omissi√≥ del deure de socors, ja que, asseguren, “ni van atendre ni van permetre atendre” Enric Sirvent quan va patir una aturada cardiorespirat√≤ria.
Informa:ELNACIONAL.CAT (8-9-2020)

122 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: