LA VISITA DELS REIS: EL MONESTIR DE POBLET OCUPAT MILITARMENT

Com el mur de Berlín, però encara amb menys escletxes. Així han envoltat el Monestir de Poblet els Mossos, la Guàrdia Civil i el servei de seguretat de la Casa Reial espanyola, per la visita de Felip VI i Letícia dins la seva ‘gira autonòmica’. Un dilluns peculiar a la Conca de Barberà, que ha vist com les carreteres comarcals i els camins rurals s’han convertit en passos fronterers. O s’està acreditat o no es pot accedir al Monestir. De fet, al punt de control de la carretera de Bimbodí, Mossos de la BRIMO i ARRO escorcollen els cotxes que semblen sospitosos de portar manifestants i que demanaven passar per anar a treballar pels voltants del Monestir.

Les policies han blindat la zona a l’espera de l’arribada dels monarques, que aterraran a l’aeroport de Reus i arribaran al monestir en vehicle. El temor és que les protestes convocades per Òmnium, ANC i CDR que surten des de l’Espluga se surtin de mare. Centenars de persones s’han concentrat al municipi per marxar fins el Monestir però la policia els mantindrà a un quilòmetre i mig de distància.

La visita ha estat plena de polèmica. De fet, estava prevista per divendres però es va suspendre. L’anunci que es faria la visita va tenir la resposta del president Quim Torra, que per carta recomanava als monarques estaviar “viatges innecessaris”. El Monestir romandrà tancat al públic fins la tarda.

La visita fugaç del rei Felip VI i la reina Letícia a Poblet està causant revol des de primera hora d’aquest dilluns. Per les xarxes circulen imatges de les vies de l’AVE entre Figueres i Girona tallades amb neumàtics en flames i una imatge de la corona.
Informa:ELMON.CAT I EL NACIONAL.CAT (20-7-2020)

536 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: