INDEPENDENTISTES DESENCISATS EXPLOREN UN QUART ESPAI AMB PARTITS IDENTITARIS

“Independentistes desencisats exploren un quart espai amb partits identitaris”.
Personalitats vinculades a l’ANC, Junts, el Consell per la República i formacions minoritàries es van reunir el 29 de maig a Sant Cugat amb grups com Aliança Catalana o el Front Nacional de Catalunya

El malestar de sectors de l’independentisme podria cristal·litzar en forma de noves ofertes electorals. L’anomenat quart espai l’anima l’ANC si Junts, ERC i la CUP no coordinen les estratègies i opten pel desbordament, però també s’hi treballa des d’altres àmbits. El passat 29 de maig, a la Masia can Ametller de Sant Cugat, representants de formacions minoritàries, algunes d’elles de tendència ultra, com el Front Nacional de Catalunya o l’Aliança Catalana, i exdirigents de Junts i l’ANC es van reunir per parlar de la creació d’un nou espai polític.

Una cinquantena de persones van dinar i debatre sobre l’actual moment, el desencís amb els partits independentistes tradicionals i les sortides a explorar en els pròxims mesos. No van concretar res, segons que expliquen alguns dels assistents, però els retrets constants entre els partits del Govern o acords com el del català a l’escola amb el PSC fa que els organitzadors hi vegin forat.

Entre els presents, a més de militants i dirigents de les formacions ultres com ara Enric Gregori o Jordi Casacuberta, hi havia Santiago Espot, de Catalunya Acció; Jaume Marfany, exdirigent de l’ANC; Àngels Folch, exdirigent de l’ANC i de l’Assemblea de Representants del Consell per la República; Joan Manuel Ximenis, exregidor de la CUP; Víctor Terradellas, exdirigent de CDC i de Junts; Albert Pont, cap de llista del FNC i president del Cercle Català de Negocis; Joan Matamala, impulsor de Junts i molt proper a Carles Puigdemont; o Jordi Roset, de Petrolis Independents i soci de Joan Canadell.

En la precampanya de les eleccions al Parlament de fa un any i mig, exsecretaris de l’ANC van convocar diversos dels partits assistents a Sant Cugat per instar una coalició unitària independentista on volien Junts, que hi va enviar l’aleshores vicepresident del Parlament Josep Costa. Allò va provocar una agra polèmica per la coincidència amb grups identitaris. La iniciativa tampoc va quallar i formacions com Primàries o el FNC van fracassar en solitari a les urnes el 14-F.
Informa:NACIODIGIAL.CAT (10-6-2022)

78 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: