INDIGNACIÓ I SORPRESA: EL GOVERN PERMET TRENCAR EL CONFINAMENT MUNICIPAL PER ANAR A UN MÍTING ELECTORAL

El govern permetrà que els ciutadans es desplacin per assistir a mítings electorals amb motiu de les eleccions del 14-F, encara que això impliqui trencar el confinament municipal decretat per a frenar l’expansió del coronavirus. Ho ha explicat en una conferència de premsa la consellera de Presidència en funcions, Meritxell Budó, després de la reunió del consell executiu. Segons que ha dit, “estarà permesa aquesta mobilitat per a assistir a un míting” i constarà com un dels supòsits que recull el certificat d’autoresponsabilitat.

Budó ha justificat la decisió pel fet que cal preservar el dret a la participació política malgrat la pandèmia de la covid-19. Segons el govern, això inclou l’assistència a trobades polítiques que ja estaran preparades “per garantir les distàncies, les cabudes i totes les mesures de seguretat”, segons que ha explicat Budó.

“Les formacions ja van dissenyant aquests actes i mítings perquè siguin reduïts i amb molta presència telemàtica”, Ha dit Budó, qui ha considerat “un dret fonamental” l’assistència a aquests esdeveniments. Amb les eleccions previstes de moment per al 14 de febrer, en “ple pic de la tercera onada”, Budó ha admès que al govern el “preocupa” la participació en aquestes eleccions, però ha garantit que treballaven perquè es fessin “amb total seguretat”. “Es faran amb totes les garanties tant per a les persones a qui toca treballar com per als electors”, ha insistit. Ara bé, no ha concretat quines mesures concretes s’afegiran a les dels protocols que ja s’han fet públics ni ha especificat si finalment es faran proves PCR o d’antígens als membres de les meses electorals.

La mesura ha causat indignació entre la població i ràpidament les xarxes s’han omplert de queixes i crítiques al govern.

Informa:VILAWEB.CAT (26-1-2021)

273 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: