INDIGNACIÓ PER LA CREMA D’UN “NINOT” QUE REPRESENTAVA PUIGDEMONT

Després que s’hagi difós un vídeo on es veu com en el poble sevillà de Coripe ha penjat, cremat i tirotejat un ninot del president a l’exili, Carles Puigdemont, en el marc de la festa anual del municipi anomenada la “Crema de Judes”, la qual cada any es fa amb un personatge diferent, la reacció a la xarxa no s’ha fet esperar.

Josep Costa, el vicepresident del Parlament, ha compartit el vídeo i ha denunciat que “aquesta celebració sevillana està declarada d’Interès Turístic Nacional”.

El jurista Joan Queralt considera que és impossible “correspondre tant amor”.

Un assessor del president a l’exili ha fet ressò del fet i ha recordat que l’alcalde de la localitat és del PSOE, per la qual cosa ha dit: “És l’Espanya del ‘quatrifacho’ (PP, PSOE, Ciudadanos i Vox)”.

El periodista Toni Soler destaca que l’acció ha ha estat organitzada per l’AMPA de l’escola del poble.

L’acor Fermí Fernández ho considera una “vergonya”.

Súmate ho ha titllat d'”horror”.

Així doncs, els retrets cap al PSOE han vingut per part de diversos usuaris, ja que la formació de Pedro Sánchez és la que predomina al poble sevillà.

Fins i tot, algun usuari s’ha dirigit directament al secretari general del PSC, Miquel Iceta: “T’imagines que a Torelló portessin un ninot teu a passejar pel poble, insultar-lo, afusellar-lo i cremar-lo perquè és ‘Judes’. Doncs a Coripe, Sevilla, amb alcalde del PSOE ho han fet, espero assegut la teva condemna”.

Diversos usuaris de Twitter han reaccionat

L’advocat Gonzalo Boye ha carregat contra la festa de la Crema de Judes de Coripe d’enguany: “I després diuen que hi hauria garanties”. El lletrat s’ha referit d’aquesta manera a l’elecció del president a l’exili Carles Puigdemont com a Judes d’aquesta festa andalusa en què es crema i tiroteja el “personatge més dolent de l’any”.

Un ninot de mida real del president, abillat amb una estelada i un llaç groc molt gran a la solapa de l’americana, ha recorregut els carrers de la localitat fins a arribar a la plaça del poble. Allà, el Judes de l’any (Puigdemont), ha estat penjat pel coll d’una figuera, l’han tirotejat i cremat del tot.

Informa:ELNACIONAL.CAT (21-4-2019)

<

846 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: