INDIGNACIÓ PER LA PROPOSTA DE SÁNCHEZ SOBRE ELS NENS: ” UNA BURRADA “

La xarxa no se’n sap avenir. La proposta del govern espanyol de permetre als nens anar a comprar al supermercat o acompanyar els pares al banc durant el coronavirus ha causat una gran indignació i estupefacció entre polítics i ciutadans. Molts no entenen per què no es permet als nens sortir a passejar, com establia el pla del Govern català, i en canvi se’ls permet anar a supermercats, un dels possibles focus de contagi del virus per la quantitat de gent que s’hi acumula.

De fet, des del mateix Govern català ja han sortit a criticar-ho. El president, Quim Torra, ha estat dels primers a reaccionar i ho ha fet per titllar el pla d'”absurd”.

Quim Torra i Pla

@QuimTorraiPla
És que és així d’absurd, Consellera. https://twitter.com/elpuntavui/status/1252579257865338882 …

El Punt Avui 🎗️
@elpuntavui
. @albaverges sobre el pla del govern espanyol per menors: “Precisament hi ha una contradicció perquè nosaltres vam dir que sortissin a airejar-se i passejar, no a comprar o anar a la farmàcia i al banc” #EnTempsRealEPA http://www.elpuntavui.cat/en-temps-real.html …

També els tres principals partits independentistes han posat el crit al cel per la proposta i han demanat ja a l’executiu central que rectifiqui. ERC, JxCat i CUP avisen que deixar sortir els nens no és “acompanyar els seus pares a fer encàrrecs” i alerten que la proposta ni és “segura” ni és “lògica”. “Són mainada, no ximples”, ha deixat anar la diputada Gemma Geis.

Gabriel Rufián

@gabrielrufian
Dejar salir a los niños no es dejarles acompañar a sus padres a los recados.

Franjas horarias establecidas por edades y zonas de juego habilitadas y controladas para ello.

Joan Margall
@joanmargall
Espero que les mesures que ha anunciat la portaveu @mjmonteroc respecte la sortida dels nens el 27 d’abril no siguin les que realment s’acabin prenent. Necessiten córrer, passejar i esbargir-se. Portar-los al super, banc o farmàcia amb els pares és exposar-los al contagi

Gemma Geis i Carreras 🎗

@GemmaGeis
Els nens i nenes també escolten les notícies. I el meu fill m’ha dit: “No us acompanyaré…”. Són mainada, no ximples. https://twitter.com/eldiarioes/status/1252575093114507265 …

eldiario.es

@eldiarioes
ÚLTIMA HORA | Los menores de 14 años podrán acompañar a un adulto a actividades permitidas como la compra https://www.eldiario.es/politica/menores-podran-acompanar-actividades-permitidas_0_1019098660.html … Informa @irecr

Mireia Vehí
@Mireia_veca
Les mesures del govern espanyol en relació als infants haurien de prioritzar les seves necessitats, i acompanyar als pares al banc i al súper ni és segur ni és lògic. Haurien de rectificar.#COVID19

“És una burrada”
No han estat els únics, Twitter s’ha omplert aquesta tarda de crítiques. Entre elles la de l’economista Xavier Sala-i-Martín que, per exemple, ho ha qualificat de “burrada”, o del periodista Eduard Voltes que assegura que s’han “inventat aquesta marcianada” per contrarestar la proposta catalana. “Ara mateix ser una proposta sortida de Catalunya és com tenir la pesta”, lamenta.

Xavier Sala-i-Martin

@XSalaimartin
Permetre nens acompanyar pares a comprar és una BURRADA: el número de persones en espais tancats augmentarà molt i, per tant, la proximitat entre persones i les infeccions. Seria millor deixar als nens anar al parc o a passejar pel carrer, en espais oberts amb + distància.

Eduard Voltas
@eduardvoltas
· 3h
El govern català volia per a infants i adolescents franges horàries i poder passejar normal. PER TANT, el govern espanyol s’ha inventat la marcianada de deixar que ens aconpanyin al super.

Eduard Voltas
@eduardvoltas
Ara mateix ser una proposta sortida de Catalunya és com tenir la pesta.

Francesc Vilallonga
@vilallongapac
El govern només permetrà sortir als nens per acompanyar als pares per anar al supermercat, la farmàcia o el banc, llocs amb evident risc de contagi. Què pot sortir malament? #COVIDー19

També des de l’oposició al Congrés, Partit Popular i Ciutadans s’han mostrat contraris a la proposta de Sánchez. El líder del partit popular, Pablo Casado, no veu clar que se’ls permeti anar a establiments “concorreguts” i amb “risc de contagi”. Mentre que des de Cs, Inés Arrimadas critica que es prenguin mesures “improvisant i sense consens”. Tots dos demanen una rectificació urgent i que els nens puguin passejar.

Pablo Casado Blanco

@pablocasado_
Llevo 10 días pidiendo que los niños puedan salir tras un mes confinados pero no para ir con sus padres a establecimientos concurridos y con riesgo de contagio. Pido al Gobierno, también como padre de dos pequeños, que rectifique y les permita dar paseos cortos por zonas abiertas

Inés Arrimadas 🖤🇪🇸

@InesArrimadas
Se debe empezar a permitir la salida de los niños de casa, pero para dar paseos limitados, al aire libre y en el entorno del domicilio, no para ir a supermercados y otros posibles lugares de contagio. El Gobierno debe corregirlo y no tomar medidas así improvisando y sin consenso.

Alejandro Fernández

@alejandroTGN
Visto lo visto casi sería mejor que gobernaran los niños y permitir a Sánchez e Iglesias dar breves paseos acompañados de algún adulto….

Espanya és el país més restrictiu d’Europa pel que fa a les mesures de confinament per a nens, la majoria dels quals no trepitgen el carrer d’ençà que es va decretar l’estat d’alarma i es van tancar les escoles. Gairebé tots els països del continent permeten als nens i nenes sortir de casa de manera esporàdica, i en alguns casos s’inicia la reobertura gradual d’escoles.

Fins i tot a Itàlia, un dels països més afectats com Espanya en nombre de contagis i morts, permet des de finals de març que un membre de la família surti a caminar amb els infants a prop del seu domicili. Experts i organitzacions pels drets dels infants avisen de les conseqüències psicològiques i físiques de no deixar sortir els infants.
Informa:ELNACIONAL.CAT (21-4-2020)

200 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: