INDIRECTA DE TORRA CONTRA LA INVESTIDURA DE SÁNCHEZ CITANT ROVIRA I VIRGILI

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha llançat una indirecta contra les esperances dipositades per alguns polítics en la investidura del president espanyol, Pedro Sánchez, recordant una frase del qui va ser dirigent d’ERC i posteriorment d’Acció Catalana Antoni Rovira i Virgili.

“No es tracta que els polítics de Madrid ens governin bé. Es tracta que deixin de governar-nos”. Antoni Rovira i Virgili, periodista, historiador, president del Parlament, mort a l’exili l’any 1949″, ha indicat Torra. El tuit s’ha fet viral.

“No es tracta que els polítics de Madrid ens governin bé. Es tracta que deixin de governar-nos.” Antoni Rovira i Virgili, periodista, historiador, president del Parlament, mort a l’exili l’any 1949.

— Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) January 5, 2020
Rovira i Virgili va ser un intel·lectual destacat del catalanisme de la República, i va presidir el Parlament de Catalunya a l’exili als anys 40, després que Josep Irla va assumir la presidència interina amb motiu que Lluís Companys va ser afusellat per l’exèrcit al castell de Montjuïc.

El president Torra va ser precisament l’editor d’Els Últims dies de la Catalunya republicana de Rovira i Virgili a la seva editorial A Contravent. Una edició que es va fer per subscripció popular.
Informa: ELNACIONAL.CAT (6-1-2020)

177 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: