INICI CAÒTIC DE LA PRIMERA JORNADA DE FASE DOCUMENTAL AL SUPREM

El president de la sala que jutja el proc√©s, Manuel Marchena, ha aconseguit desconcertar per igual totes les parts aquest mat√≠ en la primera jornada de proves documentals al Suprem. Despr√©s de fixar les regles que regiran aquesta fase del judici del proc√©s, les parts havien d’exposar les proves que mantenen per sotmetre-les a consideraci√≥ del tribunal i les que descarten aix√≠ com les que volen impugnar.

La fiscal Consuelo Madrigal ha protagonitzat una espessa enumeraci√≥ de les proves, per√≤ sense entrar en excessius detalls, la qual cosa ha perm√®s tancar el llistat amb certa agilitat, per dir-ho aix√≠. Amb tot, Xavier Melero, advocat de Joaquim Forn, s’ha interessat sobre si les proves que no enumerava la fiscal era perqu√® hi renunciava. “No estic entenent el tr√†mit”, ha apuntat en un primer senyal d’alarma del garbuix que s’estava congriant.

Marchena ha explicat que el que enumerava la fiscal era el que “ha de ser incorporat a l’apreciaci√≥ probat√≤ria”, per√≤, quan Madrigal ha demanat al jutge fins a quin punt havia de concretar, aquest ha replicat que no podia “especificar al fiscal el que ha de fer”.

L’embolic ja s’intu√Įa, per√≤ s’ha desbordat quan ha arribat el torn de l’advocada de l’Estat, Rosa Mar√≠a Seoane, que per evitar una lectura com la que acabava de protagonitzar Madrigal, s’ha rem√®s a l’informe de 90 p√†gines que havia presentat detallant les proves. Davant la perplexitat de Seoane, el president de la sala ha reclamat que enumer√©s les proves igual com ho havia fet la fiscal.
Avorriment

“Del que es tracta aqu√≠ √©s de practicar la prova documental. Ha d’iniciar vost√® una enumeraci√≥ en la l√≠nia del que ha fet el ministeri fiscal”, ha insistit Marchena davant l’advertiment de l’advocada de l’Estat que tenia 90 p√†gines de proves. “Aix√≤ s√≥n tots els documents”, ha advertit Seoane. “Aix√≤ √©s el que la sala escoltar√†”, ha concl√≤s Marchena.

I aqu√≠ ha comen√ßat la lectura, una a una de totes les proves, mails, articles period√≠stics, piulades… Marchena ha aguantat estoicament la mon√≤tona lectura. Les cares de perplexitat i avorriment entre les parts i el mateix tribunal es combinaven amb badalls, mentre entre el p√ļblic hi havia qui optava per llegir el diari.

A les 12 del migdia, quan el president de la sala ha aixecat la sessi√≥ en el primer rec√©s, l’advocada de l’Estat portava m√©s d’una hora llegint i encara anava per la p√†gina 28 dels 90 folis. El rec√©s en la sessi√≥ ha servit perqu√® tant els lletrats de les defenses com les advocades de l’Estat mostressin la seva sorpresa sobre l’organitzaci√≥ de la jornada, que amena√ßava de convertir-se en eterna.

Quan s’ha repr√®s el judici, per√≤, Melero ha sortit al rescat de Marchena. L’advocat de Forn ha demanat la paraula per assegurar que es donava per “instru√Įt” sobre les proves, i la resta d’advocats s’hi han afegit amb entusiasme. Les parts han pogut entrar a concretar les proves que impugnen. La situaci√≥ ha millorat, per√≤ l’espessor del tr√†mit continua.

Informa:ELNACIONAL.CAT (27-5-2019)

287 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: