JA ERA HORA! FRANÇA DESENCALLA L’OFICINA PÚBLICA DEL CATALÀ

L’estat francès ha donat el vist-i-plau al projecte de l’Oficina Pública de la Llengua Catalana a Catalunya Nord i ha desencallat el projecte, que cuejava des de l’any 2016.

La presidenta de la Regió d’Occitània, Carole Delga, ha explicat que els havien confirmat la seva participació amb una aportació de 100.000 euros i que l’oficina obrirà portes el mes de juny a les instal·lacions de la Universitat de Perpinyà.

Delga ha detallat que els havien fet modificar alguns aspectes dels estatuts aprovats l’any 2017 i ha atribuït el retard al centralisme de l’estat. La presidenta, però, ha admès que la pressió de les entitats havia ajudat desencallar-ho definitivament.

L’espai promourà el català però també tot allò que estigui relacionat amb la cultura catalana i els llaços històrics que uneixen nord i sud. A més, permetrà unificar les polítiques vinculades al català a Catalunya Nord.

Informa:VILAWEB.CAT (29-3-2019)

N.de la R.

Com diu un amic meu, menys dóna una pedra. La veritat és que 100.00o euros per a França és gairebé xavalla, però la constància de les entitats catalanistes de Catalunya del Nord ha aconseguit aquesta victòria, molt important en les circumstàcies que viu la Catalunya ocupada pels francesos.

426 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: