JA HI HA UN MILI√ď DE TREBALLADORS CATALANS AFECTATS PER LA CRISI

Un mili√≥ de treballadors s’han vist afectats per la crisi del coronavirus a Catalunya, segons els c√†lculs aproximats del sindicat Comissions Obreres. L’organitzaci√≥ suma els gaireb√© 520.000 treballadors afectats per un Expedient de Regulaci√≥ Temporal de l’Ocupaci√≥ (ERTO), que passaran a cobrar atur temporalment, al mig mili√≥ d’acomiadaments que calculen que s’han produ√Įt en les dues setmanes des que es va decretar l’estat d’alarma.

En una entrevista amb l’ACN, el secretari general del sindicat a Catalunya, Javier Pacheco, ha detallat que gran part dels acomiadaments detectats s√≥n rescissions de contractes temporals, a temps parcials o fix de curta durada amb indemnitzacions poc abundants. En el pitjor moment de la crisi econ√≤mica del 2008, a Catalunya hi va haver gaireb√© 950.000 aturats.

En aquest sentit, tant des de CCOO com des de l’altre sindicat majoritari, la UGT, demanen al servei estatal d’ocupaci√≥ que faci “tot el que sigui necessari” per assegurar que els treballadors que ho necessitin percebin la prestaci√≥ d’atur a principis d’abril i que no hagin d’esperar m√©s d’un mes a rebre aquest subsidi.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-3-2020)

228 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: