JA HI HA UN MILIÓ DE TREBALLADORS CATALANS AFECTATS PER LA CRISI

Un miliĂł de treballadors s’han vist afectats per la crisi del coronavirus a Catalunya, segons els cĂ lculs aproximats del sindicat Comissions Obreres. L’organitzaciĂł suma els gairebĂŠ 520.000 treballadors afectats per un Expedient de RegulaciĂł Temporal de l’OcupaciĂł (ERTO), que passaran a cobrar atur temporalment, al mig miliĂł d’acomiadaments que calculen que s’han produĂŻt en les dues setmanes des que es va decretar l’estat d’alarma.

En una entrevista amb l’ACN, el secretari general del sindicat a Catalunya, Javier Pacheco, ha detallat que gran part dels acomiadaments detectats sĂłn rescissions de contractes temporals, a temps parcials o fix de curta durada amb indemnitzacions poc abundants. En el pitjor moment de la crisi econòmica del 2008, a Catalunya hi va haver gairebĂŠ 950.000 aturats.

En aquest sentit, tant des de CCOO com des de l’altre sindicat majoritari, la UGT, demanen al servei estatal d’ocupaciĂł que faci “tot el que sigui necessari” per assegurar que els treballadors que ho necessitin percebin la prestaciĂł d’atur a principis d’abril i que no hagin d’esperar mĂŠs d’un mes a rebre aquest subsidi.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-3-2020)

133 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: