JA HI HA UN MILIÓ DE TREBALLADORS CATALANS AFECTATS PER LA CRISI

Un milió de treballadors s’han vist afectats per la crisi del coronavirus a Catalunya, segons els càlculs aproximats del sindicat Comissions Obreres. L’organització suma els gairebé 520.000 treballadors afectats per un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO), que passaran a cobrar atur temporalment, al mig milió d’acomiadaments que calculen que s’han produït en les dues setmanes des que es va decretar l’estat d’alarma.

En una entrevista amb l’ACN, el secretari general del sindicat a Catalunya, Javier Pacheco, ha detallat que gran part dels acomiadaments detectats són rescissions de contractes temporals, a temps parcials o fix de curta durada amb indemnitzacions poc abundants. En el pitjor moment de la crisi econòmica del 2008, a Catalunya hi va haver gairebé 950.000 aturats.

En aquest sentit, tant des de CCOO com des de l’altre sindicat majoritari, la UGT, demanen al servei estatal d’ocupació que faci “tot el que sigui necessari” per assegurar que els treballadors que ho necessitin percebin la prestació d’atur a principis d’abril i que no hagin d’esperar més d’un mes a rebre aquest subsidi.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-3-2020)

193 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: