JA N’HI HA PROU: S’HA ENVIAR LES PROGRAMACIONS DE LES ESCOLES EN CASTELLÀ A “HABLAMOS ESPAÑOL “

JxCat ha denunciat “la nova agressió al model d’escola catalana” que assegura que representa l’obligació de fer arribar totes les programacions didàctiques en castellà a l’associació ultra Hablamos Español. Una resolució de la comissió de transparència va obligar el Departament d’Educació a ordenar l’enviament de la documentació, sol·licitada el 2020. Segons JxCat això representa “una nova instrumentalització de la llengua catalana” perquè es pretén “qüestionar” el model d’immersió lingüística. Des de Junts també són crítics amb les ordres del Departament, que va demanar a tots els centres que enviessin les programacions directament a l’associació, i han demanat a Educació que assumeixi “la seva responsabilitat” i no la “delegui” als centres.

“No compartim el fet que els responsables educatius traspassin la responsabilitat als centres i als equips directius, i tampoc l’exigència de fer públiques les programacions de les assignatures que s’imparteixen en llengua castellana”, han remarcat en un comunicat. Per a Junts, el Servei d’educació de Catalunya i tot els centres educatius “han d’estar preservats d’aquests atacs”, que asseguren que “només qüestionen la professionalitat dels docents i el bon funcionament del sistema educatiu català”.

Junts creu que el Departament hauria d’haver respost que l’Estatut i la LEC determinen que el català és la llengua vehicular al sistema educatiu i que per tant totes les assignatures es fan en català excepte les que són en altres llengües. “Aquesta és la resposta que hauria hagut de donar el Departament, tot assumint les seves responsabilitats, en lloc de delegar-les a les direccions dels centres educatius”, han retret.

Informa:RACOCATALA.CAT (8-X-2021)
N.de la R.
Que la Generalitat s’hagi d’abaixar els pantalons d’aquesta forma denota fins a quin de submissió i baixesa moral hem arribat.Qui són aquestes ultres i ocupans “Hablamos Español” fer fotre mà a les nostres escoles?

203 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: