JA NO ÉS UN AFER INTERN: PP URGEIX A BRUSEL·LES MESURES “URGENTS” CONTRA EL TALL

L’eurodiputada del PP, Dolors Montserrat, ha exigit a la Comissió Europea “mesures urgents” per garantir la circulació a la Jonquera, tallada pel Tsunami Democràtic. Arran del bloqueig de centenars de manifestants independentistes des d’aquest dilluns al matí a l’AP-7 a la frontera amb França, Montserrat ha reclamat per carta a l’executiu europeu que actuï ràpidament per “restablir la normalitat” a la zona “davant la passivitat” del president espanyol en funcions, Pedro Sánchez. A més, la cap del grup popular espanyol a l’Eurocambra ha alertat que el bloqueig posa en risc “la connectivitat d’Espanya i Portugal amb la resta d’Europa”.”Amenacen de bloquejar l’entrada i sortida d’Espanya i Portugal cap a França en els pròxims dies”, ha avisat a la CE.

Montserrat també ha denunciat que la protesta independentista que talla aquesta autopista “vulnera el dret a la lliure circulació de persones i mercaderies”.

La Comissió Europea ha assegurat aquest dilluns al migdia que estarà “en contacte amb les autoritats locals” arran de l’acció del Tsunami Democràtic que ha tallat l’autopista AP-7 a la Jonquera. Després que els manifestants hagin tallat l’autopista i es preparin per continuar fent-ho tres dies, la portaveu de l’executiu europeu, Mina Andreeva, ha dit que les conseqüències que pugui tenir l’acció “no els criden massa l’atenció”.

L’acció de Tsunami, a la premsa internacional

Alguns dels principals diaris internacionals destaquen l’acció del Tsunami Democràtic d’aquest dilluns que ha tallat la frontera per l’AP-7. “Manifestants per la independència tallen la principal carretera que connecta Espanya i França”, diu Reuters, que posa l’acció en el context de les “protestes massives” que s’han viscut a Catalunya com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics.

El diari francès Le Monde destaca que “la frontera franco-espanyola està bloquejada per independentistes catalans” i que el tall de la circulació és de més de 20 quilòmetres. Al seu torn, el diari alemany Der Spegiel apunta que l’acció del Tsunami arriba just un dia després de les eleccions espanyoles del 10-N i que “la qüestió catalana divideix encara més Espanya”.

El francès Sud Ouest remarca que la frontera està bloquejada “pels dos costats” amb l’objectiu de fer “una crida a la comunitat internacional”. També apunta que alguns manifestants han sortit dels seus cotxes per fer barricades o muntar un escenari. Per la seva banda, France 24 detalla que els manifestants porten utensilis de menjar, taules plegables, menjar, cafè o aigua, mentre que The Telegraph destaca que “centenars d’independentistes bloquegen l’autopista entre França i Espanya”.

A més, The Telegraph explica que el Tsunami utilitza la desobediència pacífica i que l’acció s’emmarca en les successives “protestes massives” a Catalunya des de l’octubre com a resposta a la sentència del Suprem.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (11-11-2019)

1.185 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: