JA SÓN 50 ELS EX-SECRETARIS NACIONALS DE L’ANC CRÍTICS AMB JORDI SÁNCHEZ PER LES DECLARACIONS SOBRE L’1-O

Ja són cinquanta els ex-secretaris nacionals de l’ANC crítics amb l’article al diari Ara de l’ex-president de l’entitat, Jordi Sànchez, en què qüestionava que l’objectiu de l’1-O fos fer efectiva la independència de Catalunya. En un breu comunicat, reafirmen la legitimitat i la vigència del mandat del referèndum que van defensar divuit ex-secretaris nacionals de l’ANC i els actuals membres de l’Assemblea, i també donen suport al manifest del Consell per la República. També demanen a les entitats i els partits independentistes que tinguin com a “únic objectiu” fer efectiva la independència de Catalunya.

Ahir, Sànchez va acusar mitjans i periodistes d’haver manipulat el seu article i va afirmar que l’objectiu de l’1-O era fer la independència. El secretari general de Junts va assegurar que volien erosionar-se el seu partit. A l’article, Sànchez havia escrit: “Sóc dels qui creuen que l’1 d’octubre va ser concebut més per forçar el govern espanyol a obrir una via de diàleg i negociació per a assolir un referèndum acordat que per proclamar efectivament la independència”.

Signen el manifest Josep Albertí, Laura Arenas, Josep M. Bosch, Dolors Calveras, M. Teresa Canas, Valentí Carrera, Daniel Carulla, Alícia Casals, Xavier Codó, Joan Contijoch, Víctor Cucurull, Natàlia Esteve, Ignasi Faura, Josep Lluís Fernández, Eulàlia Gili, Joan Guarch, Mireia Juanola, Xavier Lladó, Toni Llimona, Jaume Marfany, Joan Matamala, Jordi Pagès, Rosa Planas, Paquita Puig, Joan Carles Roca, Montserrat Rossell, Beni Savall, Lena Sellés, Miquel Strubell, Bernat Vidal, Enric de Vilalta i Núria Vinyals.
Informa:VILAWEB.CAT (16-6-2021)

250 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: