Centenars de persones han participat aquest mat√≠ en el primer gran acte de Vox a Barcelona -l’organitzaci√≥ parla de 15.000 assistents-, envoltat de fortes mesures de seguretat per la manifestaci√≥ dels CDR que volia impedir-lo. Els principals dirigents del partit a l’Estat i a Catalunya han anat desfilant per l’escenari situat a l’avinguda Maria Cristina, des d’on han desgranat els dos √ļnics missatges que t√© Vox sobre Catalunya: que el partit √©s l’instrument dels que formen part d’una “resist√®ncia” per fer front “al cop d’estat separatista”; i que s√≥n els √ļnics que “han combatut”, davant la covardia del PP i Ciutadans. Tot plegat, resumit en el lema que el l√≠der del partit, Santiago Abascal, ha cridat durant la seva intervenci√≥: “La unitat d’Espanya fins a les √ļltimes conseq√ľ√®ncies”.

Les mesures del partit per a Catalunya es basen en desmuntar tota l’estructura auton√≤mica: aplicar un 155 de manera permanent “per prendre la Generalitat als colpistes”, segons Abascal; il¬∑legalitzar els partits independentistes; il¬∑legalitzar tamb√© els Mossos d’Esquadra, “permetent l’ingr√©s a la Policia Nacional als que s√≥n lleials” a Espanya; i mantenir la persecuci√≥ judicial. “No permetrem que al capdavant de la Generalitat hi hagi un colpista que provoca agressions. Impulsarem la detenci√≥ de Quim Torra”, ha proclamat Abascal. Segons els organitzadors hi han assistit 15.000 persones i segons la Gu√†rdia Urbana 5000, moltes procedents de diverses parts d’Espanya

 

 

Estopa a tothom

 

 

El l√≠der del partit ha anat precedit del n√ļmero 2 i advocat de la causa al Suprem, Javier Ortega Smith, que ha presumit de com el partit “ha aconseguit fer seure els colpistes al banc dels acusats”. Tant Ortega Smith com Abascal han presumit d’haver encap√ßalat la resposta al Proc√©s davant la “derechita cobarde” ‚Äďl’apel¬∑latiu que dediquen al PP, contra el qual Aznar es va rebel¬∑lar‚Äď, Ciutadans ‚Äďun partit sense principis, segons Vox‚Äď i la “tra√Įci√≥” del PSOE.

En l’acte, gaireb√© centrat exclusivament en denunciar “el cop d’estat separatista”, s’han sentit c√†ntics de “Puigdemont, a pres√≥” ‚Äďcorejat a l’escenari per Ortega Smith, que ha prom√®s aconseguir-ho‚Äď, crits a favor de la Gu√†rdia Civil i de la repressi√≥ de l’1 d’Octubre, i escridassades al PP i al PSOE. Al final, Abascal ha tingut temps d’exposar dues pinzellades de l’ideari del partit m√©s enll√† del Proc√©s: la lluita contra la immigraci√≥, la defensa de l’espanyolitat de Llatinoam√®rica i els recels respecte a la Uni√≥ Europea.

Informa:ARA.CAT (30-3-2019)