Centenars de persones han participat aquest matĂ­ en el primer gran acte de Vox a Barcelona -l’organitzaciĂł parla de 15.000 assistents-, envoltat de fortes mesures de seguretat per la manifestaciĂł dels CDR que volia impedir-lo. Els principals dirigents del partit a l’Estat i a Catalunya han anat desfilant per l’escenari situat a l’avinguda Maria Cristina, des d’on han desgranat els dos Ăşnics missatges que tĂŠ Vox sobre Catalunya: que el partit ĂŠs l’instrument dels que formen part d’una “resistència” per fer front “al cop d’estat separatista”; i que sĂłn els Ăşnics que “han combatut”, davant la covardia del PP i Ciutadans. Tot plegat, resumit en el lema que el lĂ­der del partit, Santiago Abascal, ha cridat durant la seva intervenciĂł: “La unitat d’Espanya fins a les Ăşltimes conseqßències”.

Les mesures del partit per a Catalunya es basen en desmuntar tota l’estructura autonòmica: aplicar un 155 de manera permanent “per prendre la Generalitat als colpistes”, segons Abascal; il¡legalitzar els partits independentistes; il¡legalitzar tambĂŠ els Mossos d’Esquadra, “permetent l’ingrĂŠs a la Policia Nacional als que sĂłn lleials” a Espanya; i mantenir la persecuciĂł judicial. “No permetrem que al capdavant de la Generalitat hi hagi un colpista que provoca agressions. Impulsarem la detenciĂł de Quim Torra”, ha proclamat Abascal. Segons els organitzadors hi han assistit 15.000 persones i segons la GuĂ rdia Urbana 5000, moltes procedents de diverses parts d’Espanya

 

 

Estopa a tothom

 

 

El lĂ­der del partit ha anat precedit del nĂşmero 2 i advocat de la causa al Suprem, Javier Ortega Smith, que ha presumit de com el partit “ha aconseguit fer seure els colpistes al banc dels acusats”. Tant Ortega Smith com Abascal han presumit d’haver encapçalat la resposta al ProcĂŠs davant la “derechita cobarde” –l’apel¡latiu que dediquen al PP, contra el qual Aznar es va rebel¡lar–, Ciutadans –un partit sense principis, segons Vox– i la “traĂŻciĂł” del PSOE.

En l’acte, gairebĂŠ centrat exclusivament en denunciar “el cop d’estat separatista”, s’han sentit cĂ ntics de “Puigdemont, a presĂł” –corejat a l’escenari per Ortega Smith, que ha promès aconseguir-ho–, crits a favor de la GuĂ rdia Civil i de la repressiĂł de l’1 d’Octubre, i escridassades al PP i al PSOE. Al final, Abascal ha tingut temps d’exposar dues pinzellades de l’ideari del partit mĂŠs enllĂ  del ProcĂŠs: la lluita contra la immigraciĂł, la defensa de l’espanyolitat de Llatinoamèrica i els recels respecte a la UniĂł Europea.

Informa:ARA.CAT (30-3-2019)