JAMI MATEMALA TORNA A L’EXILI EN DISSOLDRE’S EL SENAT

El senador de Junts per Catalunya per Girona Jami Matamala ha marxat aquest dissabte a Waterloo, Bèlgica, com a conseqßència de la dissolució del Senat per a les noves eleccions del 10-N, previst per demà.

És per aquest motiu que Matamala perd la immunitat que li atorga aquest cĂ rrec, i segons ha informat la seva filla a travĂŠs de Twitter, ha optat per marxar a l’exili en cotxe.

DemĂ  es dissol el Parlament i en Jami, el meu pare, perd la inmunitat. És per això que ahir va agafar el cotxe i va marxar cap a Waterloo… ja sabeu per què.
Nosaltres el que volem ĂŠs que torni aviat.

— 🎗Neus Matamala ☘️ (@neusmatamala) September 22, 2019
És per això que ahir va agafar el cotxe i va marxar cap a Waterloo… ja sabeu per què.
Nosaltres el que volem ĂŠs que torni aviat!

El març de 2018 l’Audiència Nacional va dictar una ordre de detenciĂł contra ell per encobriment al president Carles Puigdemont, ja que ĂŠs qui s’asseia al seu costat al vehicle on van detenir-lo a Alemanya. Aquella causa va acabar sent arxivada però fa vuit mesos van reobrir-la a instĂ ncies de la fiscalia.

Quan Puigdemont va optar per marxar a Bèlgica, l’empresari no va dubtar ni un moment a acompanyar-lo, encara que això representĂŠs allunyar-se de la famĂ­lia. Puigdemont i Matamala sĂłn amics des de fa molts anys.

El president Quim Torra ha enviat el seu suport a la famĂ­lia Matamala i s’ha mostrat convençut que el senador electe podrĂ  tornar a Catalunya.

Neus! Una forta abraçada i tot el meu suport. Tornarem a portar en Jami a casa. https://t.co/fWohUO3wgQ

— Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) September 22, 2019

TambĂŠ se n’ha fet ressò el Consell per la RepĂşblica.

Avui en @jami_matamala ha tornat a l’exili de Waterloo a Bèlgica, per evitar la repressió de l’estat espanyol. La Casa de la República, seu de la llibertat que no serà plena fins a la República Catalana❗️ https://t.co/RAUfq5iD3P

— Consell per la República Catalana (@ConsellxRep) September 22, 2019
Matamala va tornar a casa seva, Girona, el 14 de maig, desprĂŠs d’un any i mig al costat de Puigdemont.

Quan va jurar el cĂ rrec de Senador, el 21 de maig i una setmana desprĂŠs de ser elegit, va fer-ho “amb lleialtat al mandat de l’1 d’octubre i amb fidelitat al poble de Catalunya i per la llibertat dels exiliats i presos polĂ­tics”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (23-9-2019)

438 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: