JAUME GIRÓ SERÀ EL CONSELLER D’ECONOMIA AMB L’ENCÀRREC DE FER EL BANC PÚBLIC CATALÀ

( QUICO SALLÉS )

Desvetllada una de les principals incògnites del nou Govern de Pere aragonès. Després de la renúncia a entrar al govern d’Elsa Artadi com a responsable de la conselleria d’Economia, fonts de Junts per Catalunya han confirmat a EL MÓN que el càrrec s’ha ofert a Jaume Giró, ex director general de la Fundació “la Caixa”, com ha avançat l’Ara. Segons les fonts consultades per El Món l’encàrrec que rebrà del govern de coalició presidit per Aragonès és la creació d’un banc públic de Catalunya.

Giró manté una bona relació amb les dues formacions polítiques del nou Govern, i també amb el nou president. S’hi afegeix que Aragonès, en la seva etapa com a portaveu d’Economia d’Esquerra Republicana de Catalunya, va liderar la iniciativa parlamentària per reformar l’Institut Català de Finances per tal de reconvertir-lo en un banc públic, tot i que fins ara no s’ha assolit l’objectiu per enormes dificultats, com és la d’obtenir una fitxa bancària. És per això, que Giró té el repte d’articular una entitat financera amb suport de les petites i mitjanes empreses catalanes, així com bastir un sistema per fer un repartiment i una inversió justa dels fons europeus per la Covid. El que no està previst és que ocupi el càrrec de vicepresident, cosa que si hauria fet Artadi si ella hagués estat la consellera d’Economia. Queda, per tant, oberta aquesta incògnita i la batalla per decidir qui ocupa el càrrec.
Un dels independents que vol Jordi Sànchez

El nomenament de Giró s’emmarca en la voluntat dels dos socis del Govern d’incorporar personalitats independents al consell executiu, una voluntat explicitada públicament pel secretari general de Junts, Jordi Sànchez, dilluns, durant la presentació del pacte de govern al costat de Pere Aragonès. Giró compta amb una àmplia experiència en el món financer i respon a un perfil que genera confiança en els dos partits, tot i que el nomenament del conseller d’Economia, segons el pacte, es farà a proposta de JxCat. El nom de Giró va tenir rellevància pública recentment quan va ser anunciat com a home fort del que havia de ser la junta directiva del Barça però hi va renunciar poc després de les eleccions amb explicacions vagues que es referien a “motius professionals” no concretats.
Informa:ELMON.CAT (22-5-2021)

279 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: