JOEL JOAN BRUTAL CONTRA ELS ACTORS CATALANS QUE MAI NO DONEN LA CARA PEL CATALÀ

Joel Joan acaba d’obrir un mel√≥. I com tothom sap, els melons tenen una particularitat: quan s’obren ja no es poden tornar a tancar. El debat √©s dels que obliguen la professi√≥ teatral a posicionar-se. Fabul√≥s.

Tot ve del tuit del productor teatral Joan Llu√≠s Bozzo per l’1 d’octubre queixant-se que el gremi teatral catal√† no es mulla prou, no ja pel pa√≠s i la pol√≠tica, sin√≥ per la seva eina de treball: la llengua.

Bozzo √©s una excepci√≥ dins el gremi: lla√ß groc i present en llistes electorals per Junts. No ha estat mai interessat a ser diputat sin√≥ a donar suport a una determinada idea de pa√≠s. I diu prou: “El silenci de la professi√≥ teatral catalana (amb excepcions honorables) sobre la situaci√≥ del pa√≠s, la llengua i la cultura, fa escruixir”. Bofetada a la cara.

Els al¬∑ludits ja saben qui s√≥n. Les excepcions tamb√©. EN Blau es fa ress√≤ dels actors que fan tuits defensant el pa√≠s o la llengua. S√≥n professionals normalment m√©s grans de 65 anys: Llu√≠s Marco, Pep Cruz, Manel Barcel√≥… √Čs terrible per√≤ aix√≤ implica por: por a perdre una feina.

Els joves no acostumen a piular amb la GRAN excepció de Joel Joan:

Joel Joan purgat pel PP a l’√ļnic lloc de Catalunya on manen, a la Badalona d’Albiol. I tampoc del tot ben vist a TV3 on no li compren s√®ries. Tot just far√† una TV Movie, Escape room.

Joel Joan, defensor de la llengua i de la identitat va m√©s enll√† que Bozzo: “Molts estan dient que per culpa d‚Äôhaver fet un espectacle en catal√† per aix√≤ no triomfen! I ho diuen sense vergonya, amb les estad√≠stiques a la m√† i mai sense pensar que potser el que fan no t√© cap inter√®s”.

Molt dur contra els companys. No dona noms però no cal buscar massa.

Joel Joan es refereix no nom√©s als que aposten per fer obres de gran format en castell√†, per fer m√©s calaix, com Cantando bajo la lluvia d’√Ängel Ll√†cer o Fama de Coco Com√≠n. Sobretot es fixa en els espectacles en catal√† que no han funcionat en cartellera i l’excusa √©s: “Clar, √©s que era en catal√†”.

Escape room ha estat un dels grans √®xits de l’any, ara en reposici√≥ sense Joel Joan. I √©s en catal√†. Qui no fa tuits en defensa de la llengua o del pa√≠s no √©s per por. √Čs perqu√® no vol.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-X-2021)

188 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: