JOEL JOAN ESCLATA PEL CD DE LA MARATÓ: “QUE SE’L FOTIN PER ON ELS FACI MÉS MAL “

El passat cap de setmana es va posar a la venda el disc de La Marató 2020, que enguany va destinada a la pandèmia i que de moment, ja està batent rècords de venda. No serà per Joel Joan. L’actor no el va comprar i probablement no ho faci en els propers dies, a no ser que els seus responsables prenguin alguna mesura d’urgència.

Però anem a pams. En el disc hi col·laboren artistes i cantants de tota mena. Des d’Antonio Orozco fins a la Suu, passant per la Nina o el colombià Sebastián Yatra cantant en català. També ho fa Francisco. El valencià versiona el clàssic dels clàssics de tots els temps, el My way de Sinatra, aquí, Com he fet sempre.

Segons la pàgina web de TV3, “Es tracta de tota una declaració d’intencions en què l’artista vol demostrar que, li passi el que li passi a la vida, sempre es mantindrà fidel a ell mateix i a la seva manera de fer”. Fidel a la seva manera de fer i als seus pensaments, sovint abjectes, sobre tot el que tingui a veure amb l’independentisme. De frases amb tuf de Barón Dandy n’hi ha per a parar un tren. Alguns exemples:

-“No entiendo por qué han contratado 17 conciertos de un renegado valenciano, el señor Ràimon a 19 mil euros que vamos a pagar los valencianos. Me niego a pagar por escuchar a un renegado como ese señor, que siempre ha ido presumiendo de ser catalán, catalanista. Esa gente quiere catalanizar”

-“Toman palabras del francés: ellos dicen ‘merci’ y nosotros ‘gràcies’. Ellos dicen ‘petit’ i nosotros ‘xicotet’. Son expansionistas, Gobiernos radicales y nacionalistas quieren anular nuestra lengua y nuestra música”

-“Por el momento no voy a comprar ningún producto catalán. Ni cava, ni medicamentos, ni alimentos, ni editoriales, etc. Ese es mi castigo”

-“Los catalanes no nos respetan y pasan totalmente de nuestras leyes y nuestra constitución”

-“Hay actores y directores de cine que declaran que no se sienten españoles ni cinco minutos, pues que devuelvan todas las subvenciones y se vayan a Venezuela”

Per això hi ha molts, com Joan, que no entenen aquesta decisió. No l’entenen i deixen molt clar a les xarxes socials què poden fer amb el disc, tot i que sigui un projecte solidari: “Francisco, TV3 i l’odi a Catalunya. Que es fotin el disc per on més mal els faci. Encara estan a temps de retirar l’individu aquest del disc. Ànims demòcrates. També hi ha la possibilitat de que la resta d’artistes reneguin del disc per incloure-hi un franquista, masclista i xenòfob”… Una possibilitat que no creiem que es compleixi. Francisco canta Com he fet sempre. I Joel Joan ha fet el que fa sempre: mantenir-se ferm amb les seves conviccions i dir en veu alta el que pensa.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-12-2020)

486 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: