JORDI ALEMANY DE L’ANC, DETINGUT A MADRID: ” EM VAN DIR TOTA MENA D’INSULTS I EM VAN POSAR CONSTANTMENT L’HIMNE ESPANYOL “

Jordi Alemany, el jove gironí membre del secretariat nacional de l’ANC que va ser detingut dissabte a Madrid per ordre del jutjat número 4 de Girona, ha explicat a El Punt Avui que durant la seva detenció abans d’iniciar-se la manifestació va ser “emmanillat” i que durant la seva estança primer en un calabós, “amb les parets plenes de merda” i que va compartir amb sis detinguts més a la comissaria de Leganitos, va rebre “tot tipus d’insults i em posaven constantment l’himne espanyol”.

Després el van traslladar a la comissaria de Moratalaz i cap a dos quarts de dotze de la nit el van col·locar en una cel·la individual. Alemany explica que no va rebre cap agressió ni maltracte físic, però que tota l’estona li preguntaven perquè treia banderes i ell els contestava amb una altra pregunta: “per què apallisseu avis i àvies al nostre país”. Això encara provocava que rebés més insults i que la resta de reclusos m’“agafessin més respecte”. Tot i això no presentarà denúncia i només reclamarà el preu de l’estança d’un dia més a l’hotel.

Cap a la una el van deixar anar perquè anés als jutjats de Madrid a buscar les diligències d’un altre cas en el que presumptament hi estava implicat i que va resultar ser inexistent. En qualsevol cas ja ha anunciat que no es presentarà demà al jutjatde Girona com va fer el 7 de març passat i continua vigent l’ordre de recerca i detenció. Alemany va despenjar la bandera espanyola de la delegació de la Generalitat de Girona en el primer aniversari de l’1-O i assegura que ho tornaria a fer.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (18-3-2019)
1.045 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: