JORDI CUIXART SURT DE LA PRESÓ PER PRIMER COP DESPRÉS DE MÉS DE DOS ANYS

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha sortit per primer cop de la presó aquest dijous després de més de dos anys. Cuixart és, doncs, el primer dels presos polítics independentistes que ha pogut gaudir d’un permís penitenciari. La sortida de la presó de Lledoners ha tingut lloc prop de les 19.30 hores, quan se l’ha pogut veure pujant a un cotxe a l’exterior del centre i fent el símbol de la victòria.

El president de l’entitat cultural comença així el seu primer permís de 48 hores, després de complir un quart de la condemna de 9 anys de presó que va imposar-li el Tribunal Suprem. Des de l’entitat, expliquen que preveu passar el permís “en família” i que, per tant, no tindrà agenda pública.

🔸 [COMUNICAT] 🔸
Òmnium Cultural confirma que el president de l’entitat, @jcuixart, està fent ús del seu primer permís en família un cop ha complert el primer quart de la condemna de 9 anys de presó. Durant aquest permís de 48 hores, Jordi Cuixart no tindrà agenda pública.

— Òmnium Cultural (@omnium) January 16, 2020
Òmnium també ha volgut puntualitzar que aquest permís s’inclou dins dels “drets que li corresponen com a pres polític” i “als quals no renunciarà”, però insisteixen que Cuixart no s’acollirà a “cap mesura concebuda com a reinserció” o que impliqui “el reconeixement de cap delicte basat en l’exercici de drets fonamentals”.

Des d’Òmnium reiterem que @jcuixart està fent ús dels drets que li corresponen com a pres polític i als quals no renunciarà.

— Òmnium Cultural (@omnium) January 16, 2020
En aquest sentit, des de l’entitat refermem que @jcuixart no s’acollirà a cap mesura concebuda com a reinserció o que impliqui el reconeixement de cap delicte basat en l’exercici de drets fonamentals com avalen diferents posicionaments internacionals.

— Òmnium Cultural (@omnium) January 16, 2020
Jordi Cuixart va entrar a la presó com a president d’Òmnium i, si així ho volen els seus socis, en sortirà com a president de l’entitat.

— Òmnium Cultural (@omnium) January 16, 2020
El permís arriba després que ahir la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la conselleria de Justícia resolgués favorablement la seva petició, juntament amb la de Jordi Sànchez, qui també està previst que surti en els propers dies.

Tots dos presos estan classificats en segon grau i ja han complert un quart de la condemna -dos anys i mig-, a més d’altres requisits com bona conducta i previsió d’un retorn garantit a la presó.

Les reaccions a la primera sortida d’un dels presos polítics no s’han fet esperar. Des del president de la Generlaitat, Quim Torra, al president del Parlament, Roger Torrent, o l’ANC, han celebrat el seu permís i li han mostrat el seu escalf a tavés de Twitter.

Estimat @jcuixart ! pic.twitter.com/LxouVdFoBP

— Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) January 16, 2020
✌️T’estimem, @jcuixart. pic.twitter.com/9KMTYxczzl

— Roger Torrent 🎗 (@rogertorrent) January 16, 2020
⬛️⬜️ Ens alegrem per @jcuixart i la seva família que gaudeixi del seu primer permís, però no ho podem celebrar, ja que segueix complint una condemna injusta. Com a entitat ens comprometem a seguir lluitant per l’#ObjectiuIndependència i per la nul·litat d’aquests segrests.

— Assemblea Nacional 🧭 (@assemblea) January 16, 2020
Aix! Gaudiu-ho, família. Us ho mereixeu! ♥️ pic.twitter.com/JgCAEWWJIy

— Ruben Wagensberg (@wagensberg) January 16, 2020
En @jcuixart gaudirà d’unes hores de llibertat amb la seva família, després de 27 mesos injustament empresonat, però els permisos pentenciaris no són cap privilegi, sinó un dret. No deixarem de treballar per la llibertat dels presos polítics i la nul·litat del judici #FreeTothom

— Albert Batet Canadell🎗 (@albertbatet) January 16, 2020
Informa:ELNACIONAL.CAT (16-1-2020)

212 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: