JORDI DE LA FUENTE, UN NEONAZI A LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

(DARÍO PORRAS )

“Mireu-lo bé”, comença dient Pilar Rahola al seu Paraula de Rahola del seu canal de YouTube d’aquest divendres 14 de juliol. A qui es refereix? Ella mateixa el mostra: “Es diu Jordi de la Fuente, ‘flamant’ diputat provincial a la Diputació de Barcelona”. L’escriptora es refereix al regidor de Vox de Sant Adrià del Besós que aquest dijous ha pres possessió com a representant de la formació ultra a la Diputació de Barcelona i que ha estat exdirigent del partit neonazi Movimiento Social Republicano (MSR, dissolt el 2018 i “que estava agermanat amb tots els partits neonazis que hi havia a Europa i fortament implicat amb els grups neonazis de Madrid i de València”) i exsecretari d’organització de la Plataforma per Cataluña (PxC) de Josep Anglada. Serà “la primera vegada que la Diputació de Barcelona tindrà entre les seves files un neonazi”. Rahola no parla d’un “militant d’extremadreta, ni d’un feixista… Parlo d’un nazi”.

“Aquest senyor també va ser company d’acte de Pedro Varela, també un pronazi, que tenia la llibreria ‘Europa’, centre de llibres nazis. I també ha estat el prologuista del senyor Duguin, líder feixista d’extremadreta que diuen que ha inspirat les teories més cafres i extremes de Putin” (parla d’Alexander Duguin, politòleg rus, fill d’un alt càrrec de la intel·ligència militar soviètica, filòsof de capçalera i el principal ideòleg del vector feixista del president rus). Rahola recorda que “aquest de la Fuente, òbviament defensa el negacionisme, que l’extermini de sis milions de jueus no és cert i que és un invent de la conspiració jueva, que defensa el règim nazi, que està a favor d’Hezbol·là i que acumula diverses causes vinculades a odis i a lesions”. I és que la Fiscalia demana dos anys i dos mesos de presó per participar en un atac xenòfob a un centre de menors immigrants del Masnou o també està imputat per agredir una veïna en un acte de Vox a Nou Barris (una veïna del Carmel el va acusar d’agredir-la en un míting de la formació ultra a començaments del 2021) i “està implicat en l’assetjament ultra a l’oratori del carrer Japó”.

Rahola apunta que “el partit el tenia mig amagat, justament per tot el que acumulava”, però que ara “no han tingut cap problema, i ‘vinga, a la Diputació de Barcelona'”. L’escriptora incideix en que “no és que estiguem davant de l’extrema dreta, que ja sabem el que representa, o que estiguem davant del feixisme, que ja sabem el que representa… És que han fet una passa endavant. Vox blanqueja, naturalitza, i per tant, institucionalitza el nazisme”. I mentre Jordi de la Fuente “campa tranquil·lament i tot és ‘legal’ (la justícia espanyola ja saben que sempre té dues maneres de mesurar), aquest senyor pertany al mateix Estat on el president Torra va ser inhabilitat per una pancarta sobre presos i llibertat d’expressió, on a Laura Borràs se li ha expulsat la seva acta de diputada, amb el president Puigdemont i tot l’exili català que no pot tornar a casa seva, centenars de persones en la causa general de Catalunya portades als tribunals, els líders cívics democràtics, pacífics i independentistes, a la presó… i un neonazi no té cap problema en anar pel món i ser diputat provincial, perquè en aquest país, ‘aquests són legals, aquests no són un perill'”.

A l’escriptora li bull la sang que “continuem sent el segon perill, i se’ns equipara als independentistes amb el gihadisme… i un nazi no és un problema pels serveis d’intel·ligència espanyols. Això és Espanya. Aquesta és la punyetera veritat d’Espanya. Aquesta és la punyetera i fastigosa democràcia espanyola”.
Informa:ELNACIONAL:CAT (14-VII-2023)

108 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: