JOSEP COSTA DESMUNTA L’ARGUMENTARI DE L’ESTAT AMB UNA FRASE DE MARCHENA

El vicepresident del Parlament Josep Costa (JxCAT), jurista de professió, ha desmuntat l’argumentari de l’Estat, en el sentit que no es pot aplicar a Oriol Junqueras la sentència del Tribunal de Justícia de la UE perquè ja ha estat condemnat en ferm. Costa ha publicat a la xarxa una frase de la consulta que va fer el jutge del Tribunal Suprem Manuel Marchena al tribunal europeu, en la qual afirma tot el contrari.

“La resposta del Tribunal de Justícia tindrà eficàcia amb independència de la situació de presó preventiva o penal que afecti Oriol Junqueras”, assenyalava Marchena el passat 14 d’octubre, apuntant així que també s’hauria d’aplicar en el cas de condemna ferma.

“Tots aquells que diuen que Oriol Junqueras no ha de ser alliberat perquè ja no és un pres preventiu, deuen haver oblidat aquesta carta de Marchena al TJUE, no? El Tribunal Suprem va deixar per escrit que acataria la decisió tot i haver dictat la condemna. Com és que encara no l’han alliberat?”, s’ha preguntat Costa.

Tots aquells que diuen que @junqueras no ha de ser alliberat perquè ja no és un pres preventiu, deuen haver oblidat aquesta carta de Marchena al TJUE, no?
El TS va deixar per escrit que acataria la decisió tot i haver dictat la condemna.
Com és que encara no l’han alliberat? pic.twitter.com/XrLdKcXIsh

— Josep Costa🎗 (@josepcosta) December 29, 2019
Informa:ELNACIONAL.CAT (29-12-2019)

216 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: