JUAN CARLOS I VA REBRE 1,7 MILIONS D’EUROS DEL SULTÀ DE BAHRAIN

Joan Carles I va rebre 1,9 milions de dòlars (1,7 milions d’euros) del sultĂ  de Bahrain. AixĂ­ ho va explicar el seu advocat Arturo Fasana a la justĂ­cia suĂŻssa, que investiga els moviments de la fundaciĂł Lucum, i en la qual el rei emèrit era el el primer beneficiari. La transacciĂł, segons informa El PaĂ­s, s’hauria fet ara fa deu anys, el 2010, quan encara era rei d’Espanya en exercici.

L’advocat era el responsable de gestionar el compte de Joan Carles a Maribud, a la banca suĂŻssa, que estava a nom de la fundaciĂł Lucum, una empresa offshore amb seu al PanamĂ . Els diners transferits pel sultĂ  Hamad bin Isa Al Jalifa haurien tingut el destĂ­ en el rei emèrit, que operava amb el compte i amb uns beneficis fiscals grĂ cies a una fundaciĂł ubicada en un paraĂ­s fiscal.

La investigaciĂł secreta de la Fiscalia suĂŻssa mantĂŠ els detalls a l’Audiència Nacional espanyola i a AnticorrupciĂł.

Aquest mateix compte a Maribud ĂŠs el mateix en el qual el rei de l’ArĂ bia Saudita, en el seu moment Abdul¡lĂ  I, va fer una suposada donaciĂł de 65 milions d’euros, que el passat 15 de març el rei Felip VI, segon beneficiari del compte, va renunciar a aquesta herència.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-5-2020)

205 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: