JUAN CARLOS I VA REBRE 1,7 MILIONS D’EUROS DEL SULT√Ä DE BAHRAIN

Joan Carles I va rebre 1,9 milions de d√≤lars (1,7 milions d’euros) del sult√† de Bahrain. Aix√≠ ho va explicar el seu advocat Arturo Fasana a la just√≠cia su√Įssa, que investiga els moviments de la fundaci√≥ Lucum, i en la qual el rei em√®rit era el el primer beneficiari. La transacci√≥, segons informa El Pa√≠s, s’hauria fet ara fa deu anys, el 2010, quan encara era rei d’Espanya en exercici.

L’advocat era el responsable de gestionar el compte de Joan Carles a Maribud, a la banca su√Įssa, que estava a nom de la fundaci√≥ Lucum, una empresa offshore amb seu al Panam√†. Els diners transferits pel sult√† Hamad bin Isa Al Jalifa haurien tingut el dest√≠ en el rei em√®rit, que operava amb el compte i amb uns beneficis fiscals gr√†cies a una fundaci√≥ ubicada en un para√≠s fiscal.

La investigaci√≥ secreta de la Fiscalia su√Įssa mant√© els detalls a l’Audi√®ncia Nacional espanyola i a Anticorrupci√≥.

Aquest mateix compte a Maribud √©s el mateix en el qual el rei de l’Ar√†bia Saudita, en el seu moment Abdul¬∑l√† I, va fer una suposada donaci√≥ de 65 milions d’euros, que el passat 15 de mar√ß el rei Felip VI, segon beneficiari del compte, va renunciar a aquesta her√®ncia.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-5-2020)

297 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: