JUAN CARLOS: TRIPIJOCS AMB ELS COMPTES A SU√ŹSSA QUAN ERA CAP D’ESTAT

Joan Carles I, en ple exercici de les seves funcions com a cap d’Estat el 2012, va fer una s√®rie de tripijocs amb almenys un compte en un banc su√≠s per no ser sorpr√®s per un canvi legislatiu que va endurir les condicions dels dip√≤sits banc√†ries. En concret, segons assenyala la comissi√≥ rogat√≤ria enviada pel fiscal su√≠s Yves Bertossa al jutge del cas Villarejo Manuel Garc√≠a Castell√≥n i avan√ßada per El Pa√≠s, el monarca va tancar el juny de 2012 un compte su√≠s per la por de no passar els nous barems legislatius.

Segun Bertossa, es tractaria del compte de la Fundaci√≥ Lucum, que tenia com a primer beneficiari Joan Carles I, el qual en el moment del tancament “va firmar una ordre de transferir el saldo del compte de Lucum a Corinna Larsen a nom de la societat Solare Investors Corporation al banc Gonet i Cie a Nassau (Bahames)”. Cal recordar que el segon beneficiari de la Fundaci√≥ √©s el fill de Joan Carles, Felip de Borb√≥, actualment cap de l’Estat espanyol.

√Čs a dir, Joan Carles, llavors en ple exercici, va transferir a la seva presumpta amant els fons de la Fundaci√≥ Lucum. El coneixement de tot aix√≤ hauria portat a la ren√ļncia, no den√ļncia, de Felip VI a l’her√®ncia del seu pare, un fet irregular, ja que no es pot renunciar a una her√®ncia quan el llegador no ha mort.

Moviments aquí i allà
Les martingales de Joan Carles, amb moviments aqu√≠ i all√† de diners de proced√®ncia dubtosa per esquivar lleis cada vegada m√©s restrictives, denoten el modus operandi del patriarca d’aquest clan familiar, que hauria fet arribar mitjan√ßant diverses operacions fins a 100 milions de d√≤lars -uns 65 milions d’euros- a Corinna Larsen, la suma total de la presumpta comissi√≥ per la concessi√≥ a empreses espanyoles de l’AVE de Medina a la Meca (Ar√†bia Saudita) que Joan Carles I havia rebut quatre anys abans.

De la m√† de Larsen, els diners van continuar fent moviments opacs, fins a arribar-ne la meitat a un compte dels Estats Units, mentre que una altra part va ser destinada a comprar i reformar dos apartaments a l’estaci√≥ d’esqu√≠ su√Įssa de Villars-sud-Ollon i l’adquisici√≥ d’una mansi√≥ al nord de Londres per 5 milions de lliures.
Informa:ELNACIONAL.CAT (24-3-2020)

178 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: