JUAN CARLOS: TRIPIJOCS AMB ELS COMPTES A SUÏSSA QUAN ERA CAP D’ESTAT

Joan Carles I, en ple exercici de les seves funcions com a cap d’Estat el 2012, va fer una sèrie de tripijocs amb almenys un compte en un banc suĂ­s per no ser sorprès per un canvi legislatiu que va endurir les condicions dels dipòsits bancĂ ries. En concret, segons assenyala la comissiĂł rogatòria enviada pel fiscal suĂ­s Yves Bertossa al jutge del cas Villarejo Manuel GarcĂ­a CastellĂłn i avançada per El PaĂ­s, el monarca va tancar el juny de 2012 un compte suĂ­s per la por de no passar els nous barems legislatius.

Segun Bertossa, es tractaria del compte de la FundaciĂł Lucum, que tenia com a primer beneficiari Joan Carles I, el qual en el moment del tancament “va firmar una ordre de transferir el saldo del compte de Lucum a Corinna Larsen a nom de la societat Solare Investors Corporation al banc Gonet i Cie a Nassau (Bahames)”. Cal recordar que el segon beneficiari de la FundaciĂł ĂŠs el fill de Joan Carles, Felip de BorbĂł, actualment cap de l’Estat espanyol.

És a dir, Joan Carles, llavors en ple exercici, va transferir a la seva presumpta amant els fons de la FundaciĂł Lucum. El coneixement de tot això hauria portat a la renĂşncia, no denĂşncia, de Felip VI a l’herència del seu pare, un fet irregular, ja que no es pot renunciar a una herència quan el llegador no ha mort.

Moviments aquĂ­ i allĂ 
Les martingales de Joan Carles, amb moviments aquĂ­ i allĂ  de diners de procedència dubtosa per esquivar lleis cada vegada mĂŠs restrictives, denoten el modus operandi del patriarca d’aquest clan familiar, que hauria fet arribar mitjançant diverses operacions fins a 100 milions de dòlars -uns 65 milions d’euros- a Corinna Larsen, la suma total de la presumpta comissiĂł per la concessiĂł a empreses espanyoles de l’AVE de Medina a la Meca (ArĂ bia Saudita) que Joan Carles I havia rebut quatre anys abans.

De la mĂ  de Larsen, els diners van continuar fent moviments opacs, fins a arribar-ne la meitat a un compte dels Estats Units, mentre que una altra part va ser destinada a comprar i reformar dos apartaments a l’estaciĂł d’esquĂ­ suĂŻssa de Villars-sud-Ollon i l’adquisiciĂł d’una mansiĂł al nord de Londres per 5 milions de lliures.
Informa:ELNACIONAL.CAT (24-3-2020)

259 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: